Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La directora de l’Institut Català d’Energia Marta Morera visita la Cambra de Comerç de Tortosa

Publicat el 09/02/2024 12:47

TortosaUlldecona

La directora de l’Institut Català d’Energia Marta Morera, en el marc d’una visita de treball a les Terres de l’Ebre, es reuneix amb empresaris/es membres de ple de la Cambra de Comerç de Tortosa, i visita el projecte de comunitat energètica d’Els Valentins a Ulldecona.


La directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, ha visitat avui la Cambra de Comerç de Tortosa. Morera, ha estat rebuda pel president de la Cambra, Francesc Faiges, que ha estat acompanyat d’empresaris/es membres del ple de la Cambra, així com del director de Serveis Territorials, Jesús Gómez, del president del COPATE, Ivan García i degà del col·legi d’Enginyers de la Província de Tarragona.


 


La directora de l’ICAEN, ha fet una exposició sobre l’actualitat de les Comunitats Energètiques d’arreu de país, i en especial de la comunitat energètica d’Els Valentins, què convindrà el subministrament a veïns d’electricitat d’origen renovable i serveis de mobilitat elèctrica amb una instal·lació de generació fotovoltaica que també assajarà la pràctica agrovoltaica.


 


La complicació administrativa, en part pel gran volum de sol·licituds presentades en totes les línies de renovables, o el retard en la seva resolució i que afecta als projectes empresarials del territori, han estat també temes tractats per part de Morera.


 


Per la seva part el president de la Cambra, Francesc Faiges, ha mostrat l’interès d’establir acords de col·laboració amb l’ICAEN que puguin ser beneficiosos pel territori: “és la nostra intenció, el demanar una oficina de transició energètica empresarial a les Terres de l’Ebre”, ha comentat Faiges.


 


Faiges, ha aprofitat la visita de Morera, per presentar-li el projecte CEL Cambra Ebre Energia, la iniciativa impulsada per la Cambra de Comerç de Tortosa, que significarà realitzar accions sobre les cobertes dels edificis municipals, amb la finalitat de generar energia i compartir-la amb els veïns.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari