Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Segona convocatòria del programa Agroemprèn per promoure l’emprenedoria en el sector primari

Publicat el 13/09/2023 14:53

Amposta

Impulsat per la regidoria de Polítiques d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Amposta i Eurecat vol fomentar la creació de projectes innovadors amb base tecnològica.


Acollir projectes del sector primari que es plantegin des de la innovació tecnològica i de la sostenibilitat. Aquest és l’objectiu del projecte Agroemprèn que, per segon any consecutiu, impulsen l’Ajuntament d’Amposta, a través de Polítiques d’Ocupació i Empresa, i el centre de Resiliència Climàtica amb la Fundació Eurecat, dins un dels programes que promou la direcció general d’Emprenedoria i Innovació de la Generalitat.


"Hem d’arrelar talent al territori i aquest programa és una manera de fer-ho en un dels sectors que més ens singularitza, el sector primari", diu l’alcalde, Adam Tomàs, tot afegint que "a través d’aquest programa es pot donar suport als emprenedors i les empreses d’aquest sector que plantegin projectes des de la innovació tecnològica i la sostenibilitat". A més, l’alcalde ha volgut destacar que és un programa que avança en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, de la qual Amposta és l’únic municipi de les Terres de l’Ebre adherit.


100 hores de formació


El regidor de Polítiques d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, ha explicat que el programa Agroemprèn consisteix en 100 hores de formació gratuïta i subvencionada, que es realitzarà tant en línia com presencial, i inclou mentories amb projectes innovadors del territori. Es tracta d’una formació complementària a altres programes d’acompanyament de l’emprenedoria i específic per als projectes del sector. Les persones interessades poden consultar tota la informació a la web del Sindicat  https://www.amposta.cat/ca/n2/edifici-sindicat/agroempren 


"Els bons resultats de la primera edició ens han fet tornar presentar el projecte", ha afegit el regidor, que ha assenyalat que dels projectes participants l’any passat, dos ja estan consolidats i a punt d’iniciar l’activitat empresarial, mentre que deu estan en procés de consolidació.


Des de la Fundació Eurecat, Nil Álvarez, ha destacat que el "programa educatiu és molt potent i competencial i que Eurecat posa a disposició del programa tots els coneixements, tant del Centre de Resiliència Climàtica d’Amposta com d’altres unitats de la Fundació". "Volem fer que el sector primari sigui més competitiu, més resilient i que generi oportunitats per quedar-se al territori", ha dit.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.