Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Emily Raluy: “El nostre nou espectacle no deixarà ningú indiferent”

Publicat el 08/09/2023 16:11

Amposta

 


Si hi ha una companyia de circ de referència a Catalunya és el Circ Raluy Legacy. Sis generacions d’empresaris i artistes circenses mantenen viva la cultura d’un circ que conserva intacte el seu esperit nòmada. En el Circ Raluy Legacy hi viuen una cinquantena de persones que han fet de les caravanes històriques les seves llars, i de la màgia del major espectacle del món, la seva vida. La combinació entre el nou i el vell és sorprenent i emocionant.


Des d’avui divendres i fins el dia 17 de setembre el Circ Raluy Legacy està instal·lat a Amposta, on presentarà el seu nou espectacle “In Art we trust”. Emily Raluy ens explica tots els detalls de les seves funcions en aquesta entrevista en exclusiva per al Diari Més Ebre.


En aquest moment esteu de gira i feu cap a Amposta amb la vostra darrera creació.


Efectivament. Serà la única ciutat de les Terres de l’Ebre en la que actuarem i on tindrem el circ instal·lat durant dues setmanes. Després seguirem el nostre camí cap a Vinaròs, Vila-Real, Burriana, i cap a on ens portin les nostres passes. La nostra intenció és procurar el màxim nombre possible de persones vegi el nostre espectacle i el gaudeixi.


Com és la vostra nova funció?


Doncs és un pas més en l’evolució de l’espectacle del circ. Fa tres anys que hi estem treballant perquè, més enllà del que veu el públic en les dues hores que dura la funció, al darrera hi ha la feina de molts professionals que han contribuït a que l’espectacle sigui com es presenta. Tenim artistes internacionals, molta música, molt d’humor, llum, colors... Estem molt contents perquè fins ara només hem rebut bones crítiques.


Explica’ns alguna de les novetats que presenteu.


Per exemple, un dels números més espectaculars és el de la Roda de la Mort, en la que dos artistes actuen sobre unes rodes gegants de més de 13 metres. És increïble el que fan, igual com passa amb els altres artistes que actuen a la carpa. Aquest és un dels números més emocionants i de fet, el reel que vam publicar a les nostres xarxes socials s’ha fet viral, però tots els números que formen “In Art we trust” són increïbles, pensats, coreografiats, escollits i treballats específicament per a aquest espectacle.


Fa un temps vas publicar un llibre “La vida es un circo”. Què hi expliques?


Es tracta d’un llibre en el qual recullo el legat de les generacions d’artistes de circ de la meva família, que han contribuït a mantenir i fer avançar aquest espectacle, considerat el major espectacle del món. En aquest llibre he procurat transmetre la màgia del circ, la il·lusió per la feina que fem, i també com vivim el nostre dia a dia, canviant contínuament de ciutat i viatjant pel món.


A banda de l’espectacle que presenteu, a nivell social el Circ Raluy Legacy també té altres activitats amb les que el públic pot interactuar. Ens les expliques?


Doncs sí, des de l’any passat tenim un parc museu de circ i una escola internacional d’arts circenses a Calafell, gràcies a la bona entesa amb l’Ajuntament. Està pensat perquè totes les persones que vulguin acostar-se al món del circ, ja sigui a nivell professional o simplement com a visita cultural, puguin fer-ho.


A banda, com que som un circ i un museu itinerant, també tenim una dimensió Events, pensada per l’organització i celebració d’esdeveniments a nivell particular o empresarial, o passar una nit a l’hotel del circ. També és una faceta  molt interessant de la nostra feina.


Engresca’ns a venir a veure “In Art we trust” a Amposta.


El nou espectacle del Circ Raluy Legacy, pensat per a tots els públics, és el resultat d’una gran dedicació per part dels artistes que hi participen. Estic convençuda que el públic que ens vulgui acompanyar no marxarà indiferent al final de l’espectacle i que passarà amb nosaltres dues hores plenes d’emocions i sorpreses. Us esperem!


 


 


  


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari