Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Liciten la redacció de la tercera fase del projecte de la guarda de protecció de la badia dels Alfacs

Publicat el 08/08/2023 16:25

Amposta

Les obres de les dues primeres fases s'adjudicaran aviat
(ACN) - L'empresa pública Forestal Catalana ha tret a licitació la redacció de la tercera fase del projecte constructiu i de l'estudi d'impacte ambiental de la guarda de la badia dels Alfacs. El pressupost base de licitació és de 170.000 euros i es poden presentar ofertes fins a l'1 de setembre. El director dels serveis territorials d'Acció Climàtica, Jesús Gómez, ha apuntat que aviat es licitaran també les obres de les dues primeres fases del projecte que preveu, "fer un tancament hermètic" de la guarda els Alfacs, per minimitzar les inundacions dels arrossars quan puja el nivell del mar, i convertir el camí en un actiu d'interpretació turístic sobre el canvi climàtic que anirà des de la Ràpita al Trabucador.Les obres per construir una guarda de protecció al llarg de la badia dels Alfacs han de començar el darrer trimestre d'enguany. Al maig la direcció general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, amb la conformitat de Costes de Tarragona del Ministeri per a la Transició Ecològica, va donar el vistiplau al projecte.


S'actuarà en 12.900 metres de la costa en aquestes tres fases. La guarda de protecció tindrà una cota d'1,20 metres per sobre el nivell del mar i uns 4 metres d'amplada, i serà transitable. Les dues primeres fases de l'obra, inclosa en l'Estratègia Delta d'Acció Climàtica, costaran 10,5 MEUR. Es respectarà la nidificació de les aus i la campanya de reg i cultiu de l'arròs.


Les dues primeres fases de l'obra seran per fer aquest reforç de protecció i amb la tercera es farà el tancament de tot l'hemidelta dret que està en contacte amb la badia dels Alfacs. La guarda serà transitable i es construiran ponts per superar els desguassos i les connexions de les basses amb el mar. En alguns trams molt concrets es recreixeran les infraestructures similars que ja hi ha i s'asseguraran els accessos existents.


El projecte s'ha dissenyat segons les aportacions dels usuaris afectats i els ajuntaments d'Amposta i la Ràpita. "També permetrà tindre informació sobre com estem abordant el canvi climàtic, com preveiem que influeixi al delta de l'Ebre i quines són les solucions que es plantegen per poder-ho abordar", ha afegit el director d'Acció Climàtica.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari