Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Acció Climàtica intensifica els controls d'ocells morts a l'Ebre per prevenir nous brots de grip aviària

Publicat el 02/08/2023 09:43

Deltebre

Confinades 22 granges i 180 autoconsums més per dos casos de xatracs infectats al Perelló i Deltebre.
Acció Climàtica ha intensificat a les Terres de l'Ebre el control i la recerca d'ocells malalts o morts al medi natural per prevenir nous focus de grip aviària. La finalitat es aïllar-los ràpidament i analitzar si són animals afectats pel virus. D'aquesta manera es minimitza el risc que la grip aviària es pugui transmetre a l'aviram, com també a les persones. De fet, la setmana passada es van localitzar dos xatracs més, morts per grip aviària, a la bassa de les Olles de Deltebre i al Perelló, a la comarca del Baix Ebre. El Departament ha ampliat el radi d'afectació i confinament de 30 dies que requereix el protocol –un radi de 10 km del focus -. Hi ha 22 granges confinades més (40 en total) i 180 punts més d'autoconsum aïllats (680).Com ha apuntat el director dels serveis territorials d'Acció Climàtica a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez, s'ha incrementat el personal que treballa en la recerca i anàlisi d'ocells morts o malalts, sobretot a la zona del delta de l'Ebre, on han aparegut aquests brots de grip aviària les últimes tres setmanes, "per fer un seguiment molt més acurat".


Això permet "detectar més de pressa" qualsevol focus i fa també que es puguin identificar animals malalts que potser no s'haurien analitzat "en altres circumstàncies", tot i que la majoria dels casos, després de les anàlisi que es fan al Laboratori Central de Veterinària del govern espanyol, resulten negatius, com ha remarcat Gómez. "Ara és el que s'ha de fer, és a dir, tot animal sospitós analitzar-lo", ha insistit.


Gómez ha recordat que el protocol de confinament està molt ben assimilat pel sector de l'aviram. "És una mica el mateix que fem durant tot l'hivern de forma més quirúrgica. Tornem al format hivern i totes les granges ja saben perfectament com funcionar, estan preparades", ha explicat.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.