Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

ERC segueix sent la primera força municipalista a les Terres de l’Ebre, tot i perdre vots

Publicat el 02/06/2023 15:42

Tortosa

Els partits fan balanç dels resultats per tal d’encaminar el seu futur més immediat.


Després de les eleccions municipals del passat diumenge dia 28 de maig, els distints partits polítics i agrupacions municipalistes que han concorregut a la contesa han començat a fer valoracions de resultats i balanços de posició per tal de traçar l’estratègia que hauran de seguir de cara a les properes setmanes.


En tractar-se d’eleccions municipals hi ha hagut un nombre de partits i agrupacions que s’han presentat molt superior a les d’altres convocatòries electorals; però els partits tradicionals han sigut els que han acaparat la majoria dels vots, traduïts en regidories i alcaldies un cop fet l’escrutini.


Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipalista (ERC-AM), que en els comicis de l’any 2019 va aconseguir ser la força majoritària a les Terres de l’Ebre, amb un nombre total de 224 regidories, enfront de les 193 actuals, que es corresponen al nombre total de 25.155 vots que han obtingut a les quatre comarques ebrenques.  Malgrat la caiguda de 6 punts percentuals i a l’espera de veure com es desenvolupen els pactes i acords als que s’arribaran en les properes setmanes als ajuntaments, en aquest moment ERC té 20 alcaldies assegurades; i pel que fa a altres institucions els Consells Comarcals, han aconseguit 34 consellers comarcals.


 L’objectiu que s’han marcat els republicans, d’acord amb les declaracions del secretari de política municipal de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, Enric Adell és “continuar treballant i tirant avant els nostres pobles i territori, fent possible que el 17 de juny, dia de la constitució dels ajuntaments, Esquerra Republicana continuï sent el partit amb més alcaldies. Treballarem també per estar al govern dels quatre consells comarcals”.


Pel que fa a Junts - Compromís Municipal (CM), ha sigut la formació que més creixement ha tingut respecte als resultats del 2019, ja que aquest partit independentista ha aconseguit un total de 165 regidors enfront de les 135 que va tenir als comicis anteriors. També ha aconseguit, fregant la majoria absoluta, l’ajuntament de Tortosa, capital de les Terres de l’Ebre. Per tant, Compromís Municipal queda com la segona força amb un augment de 3.300 vots.


En el cas del PSC, ha obtingut 78 regidories en aquestes passades eleccions, mentre que el 2019 en va tenir 63. Per tant, ha experimentat un creixement especialment marcat a les comarques del Baix Ebre i de la Terra Alta, on ha passat dels 17 als 28 regidors, i dels 6 als 14, respectivament.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.