Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els dies 22, 23 i 24 de maig es brinda amb els científics per la ciència i la seva divulgació

Publicat el 28/05/2023 00:16

AmpostaTortosa

El festival de divulgació científica Pint of Science torna a ser protagonista a Tortosa i Amposta els dies 22 i 23 de maig en la seva 8a edició.


Pint of Science 2023, el festival de divulgació científica que proposa una trobada entre els investigadors i el públic als bars, arriba els dies 22, 23 i 24 de maig per omplir els bars del nostre país i concretament els dies 22 i 23 de maig a Tortosa i Amposta.


Espanya se situa com el segon país amb més participació del món celebrant-se a 58 ciutats espanyoles. Aquesta 8a edició compta amb els bars Botànic de Tortosa i el Llar d’Amposta que acolliran 16 xerrades repartides en 2 dies, amb la participació de 16 ponents científics. És un esdeveniment totalment gratuït, el programa complet, amb adreces de bars, temàtiques i horaris, ja es pot consultar a la web https://pintofscience.es/.


Pint of Science va néixer el maig del 2013 al Regne Unit, quan dos investigadors: Michael Mostkin i Praveen Paul van organitzar un esdeveniment als seus laboratoris


Els dies 22, 23 i 24 de maig es brinda amb els científics per la ciència i la seva divulgació per tal de mostrar la investigació que realitzaven persones afectades per diferents malalties mentals.


Ells mateixos van comprovar la gran repercussió que va tenir en aquests pacients, i així van pensar, si la gent va a la ciència… per què no portar la ciència al lloc on és la gent? Els bars. Poc s'imaginaven que uns anys després, aquest ben anomenat festival, faria la volta al món. Fins a l'edat avançada, ambdues eines importants com són l'exercici físic terapèutic i l'educació en hàbits de vida saludable”. Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha destacat “l’aposta del Departament de Salut per l’atenció primària com a eix vertebrador del sistema de salut de Catalunya, com es demostra amb la incorporació d’aquests nous rols professionals”. Roca ha posat èmfasi en “la feina que s’està duent a terme per aconseguir una primària més resolutiva, amb més capacitat i amb la voluntat que sigui l’element més pròxim a la comunitat”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari