Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ribera respon a Jordà: “El cabal ecològic del riu Ebre està garantit”

Publicat el 12/05/2023 11:27

La vicepresidenta defensa la gestió de la CHE.


La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Rivera, ha respost aquest dimarts en una entrevista a TV3 a la carta que la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, li va enviar per demanar que es garanteixi el cabal ecològic de l’Ebre per protegir la biodiversitat i fer viable el cultiu d’arròs.


Segons Ribera, el cabal ecològic de l’Ebre està “evidentment garantit”. “La consellera m’ha enviat diverses cartes i hem parlat per telèfon en diverses ocasions. Tinc la millor relació amb ella, i crec que dialogant i no només amb cartes es pot tenir millor relació”. “Nosaltres complirem amb les nostres obligacions de manteniment del cabal ecològic, de preservació d’aquest espai tan important, la desembocadura de l’Ebre, i també amb les obligacions, drets i garantia d’aigua, sobretot aigua de boca, però cal demanar màxima prudència en els consums domèstics”.


Ribera ha recordat el Ministeri d’Agricultura treballa per donar cobertura als agricultors que s’han vist afectats per la sequera. “Estem treballant en una cobertura econòmica que va començar amb una reducció dels mòduls” i segueix amb “ajudes explícites per la manca de producció no afecti la viabilitat de famílies senceres dedicades al sector”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari