Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El COPATE obre, el proper mes de novembre d'enguany, un procés participatiu per definir la transició energètica a l'Ebre l'any 2030

Publicat el 26/10/2020 12:24

Tortosa

El COPATE obre un procés participatiu per definir la transició energètica a l'Ebre
L'objectiu és aconseguir un model energètic propi el 2030
ACN Tortosa .- El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha obert un procés participatiu per definir el pla de governança i transició energètica al territori. El pla pretén aconseguir un model energètic propi el 2030 basat en l'energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu, amb sobirania energètica i augment del consum d'energies renovables. El COPATE ha estat treballant dos projectes, el Rural Smart Energy i la innovació i cadena de valor agroforestal, per redactar el pla que ara s'obre a la participació "de tots els actors del territori". Dijous es farà un webinar obert a tothom i es faran consultes durant el novembre per captar "percepcions i expectatives".
El COPATE ha elaborat una diagnosi que determina les fortaleses i debilitats del procés de transició energètica a les Terres de l'Ebre i ha definit una proposta d'estratègia que ara s'obre a tots els actors per concretar el pla d'actuació.


Els quatre consells comarcals ebrencs, socis del PECT EbreBiosfera, treballaran per impulsar la transició i governança energètica a les Terres de l'Ebre. El pla ja ha estat presentat als alcaldes ebrencs.


A la sessió de dijous, es debatrà sobre les comunitat energètiques locals.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.