Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Sis estats de la UE inicien les proves per connectar les aplicacions de rastreig contra la covid-19

Publicat el 14/09/2020 13:28

La Comissió Europea preveu que el sistema estigui operatiu a l'octubre
La República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Irlanda, Itàlia i Letònia han començat aquest dilluns les proves d'un sistema que permetrà connectar les aplicacions de rastreig contra la covid-19 a la Unió Europea. Juntament amb la Comissió Europea, aquests sis països provaran la infraestructura digital que té l'objectiu de comunicar la informació dels servidors utilitzats pels diferents estats per tal que les aplicacions funcionin a través de les fronteres. La Comissió Europea preveu que el sistema estigui operatiu a partir de l'octubre.
Segons ha explicat l'executiu europeu, el servei rebrà i transmetrà identificadors arbitraris entre les aplicacions desenvolupades pels estats per minimitzar la quantitat de dades intercanviades i el consum de dades dels usuaris.


"La informació intercanviada serà seudonimitzada, encriptada, reduïda al mínim i només emmagatzemada el temps que sigui necessari per fer el rastreig d'infeccions. No s'hi identifiquen persones individuals", ha informat l'executiu europeu.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.