Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els centres educatius de les Terres de l'Ebre reobren sis mesos després amb mesures estrictes i sense incidències

Publicat el 14/09/2020 13:13

Tortosa

Els responsables dels centres demanen a les famílies que mantinguin les mesures de seguretat fora de l'horari escolar
Prop de 27.000 alumnes d'infantil, primària i secundària han tornat als centres escolars de les Terres de l'Ebre aquest dilluns sis mesos després del seu tancament per la pandèmia de la covid-19. Ho han fet, segons ha apuntat el Departament d'Educació, sense incidents. Però la tornada arriba condicionada per una llarga llista de noves mesures de seguretat que hauran de complir diàriament: des d'entrades diferenciades i esglaonades segons els cursos, als hàbits de neteja o l'obligació de portar mascareta. Tot i la satisfacció pel retorn, els responsables dels centres han demanat a les famílies que mantinguin les mesures de seguretat i higièniques fora de l'horari lectiu per poder garantir el curs.
A l'escola de Sant Llàtzer i l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, centre de gestió diferenciada però amb instal·lacions compartides, s'han distribuït l'arribada dels alumnes dels diferents cursos per accessos i amb horaris diferents. Alguns cursos primària, que han arribat pels volts de les nou del matí, s'organitzaven pels grups estables formant rotllanes al pati abans de desfilar cap a les respectives aules.


Mitja hora més tard, els alumnes de segon d'ESO accedien al centre i, un cop es rentaven les mans amb els dispensadors de gel hidroalcohòlic, eren rebuts amb una reunió informativa a càrrec del director, Josep Ramon Subirats. Des d'allí, han anat passant, grup per grup, fins les aules, on els tutors els han informat detalladament de les noves mesures de seguretat que hauran de respectar.


"Tenim moltíssimes ganes de rebre els infants a les aules, portem molt de temps sense ells i hem obert l'escola amb totes les condicions per desenvolupar el curs amb la màxima normalitat possible", ha apuntat la directora de l'escola Sant Llàtzer, Cinta Sales. Pandèmia a banda, aquest no és un curs qualsevol per aquest centre amb pocs anys de vida, ha apuntat. Enguany està previst que completin la línia educativa i surti la primera promoció d'alumnes que finalitzà primària.


La directora territorial del Departament d'Educació, Montse Perelló, que ha assistit al primer dia de classes dels dos centres, ha destacat que les recents obres d'ampliació efectuades a l'escola han ajudat a distribuir millor els alumnes d'acord amb les noves necessitats. "Estem il·lusionats poder reobrir amb tota la normalitat que ens és permesa, però amb garanties sanitàries i higièniques", ha apuntat.


L'han acompanyat també l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la directora territorial de Salut, Maria del Mar Lleixà, qui ha subratllat la coordinació entre els dos departaments a l'hora de fer front a la tornada a l'escola. Lleixà ha recordat la incorporació de la nova figura del "referent covid escolar" als equips d'atenció primària, que exercirà com a nexe de coordinació amb els centres educatius i Salut, però també els serveis de vigilància epidemiològica per les accions que es puguin acabar decidint en funció de l'evolució de la pandèmia.


Per la seva banda, el director de l'institut Cristòfol Despuig, Josep Ramon Subirats, ha celebrat la tornada dels alumnes a l'escola i ha demanat tranquil·litat a les famílies perquè "han de confiar amb el sistema educatiu". Al mateix temps, els ha demanat que, un cop surtin del recinte escolar, els alumnes mantinguin "en tots els àmbits" les precaucions i les mesures de la seguretat, portant mascareta, seguint les pautes d'higiene i guardant la distància. "Sinó, tot allò que hem estat treballant durant tantes setmanes i mesos no tindrà èxit: tornarà a trontolla", ha tancat.


FOTO: una classe amb alumnes d'ESO a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa. Imatge del 14 de setembre de 2020. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.