Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salut realitza un cribratge preventiu amb PCR als treballadors de les empreses Padesa i Paumar a les Terres de l’Ebre  

Publicat el 30/07/2020 11:33

AmpostaRoquetes

Avui dijous i demà divendres es realitzaran en els centres de producció de Roquetes i dilluns i dimarts en el centre de producció d’Amposta.


A Roquetes es realitzarà PCR a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar mentre que a Amposta es faran als 505 treballadors de Padesa


La mesura és preventiva i proactiva ja que, tot i que no s’hi ha declarat cap brot, hi ha sis treballadors que han estat positius d’altres brots del territori


Salut inicia avui dijous un cribratge massiu amb PCR a les empreses Padesa i Paumar amb centres de producció a Roquetes i Amposta. Tot i que no s’hi ha declarat cap brot en les instal·lacions d’aquetes empreses, sí que hi ha hagut casos positius relacionats amb altres brots que actualment són actius a les Terres de l’Ebre.


El cribratge als centres de producció de Roquetes es realitzaran a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar. Els positius en aquest centres de producció són d’un treballador de Padesa i de quatre treballadors de Paumar. Avui dijous i demà divendres es cribraran els treballadors després d’avaluar la situació epidemiològica de la demarcació, a la vista dels casos positius que es van detectant, alguns esporàdics i d’altres relacionats amb brots, les darreres setmanes. Alguns del casos, en donar-se la circumstància que treballen en alguna de les empreses esmentades s’ha aconsellat fer aquesta actuació proactiva per avançar-nos a un possible brot d’àmbit laboral.


En la realització d’aquestes proves massives de PCR coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb dues infermeres, dues auxiliars administratives i quatre tècnics auxiliars d’infermeria, que seran els encarregats de realitzar les proves conjuntament amb dues infermeres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, hi aporta la logística, ja que instal·larà dues àrees sanitàries mòbils on s’hi realitzarà la recollida de mostres. Aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de les dues empreses.


 El dilluns i el dimarts es realitzarà el cribratge massiu al centre de producció que Padesa té a Amposta on, fa un mes s’hi va detectar un positiu. A Amposta també s’habilitarà un dispositiu per realitzar la recollida de mostres al centre de producció.


Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre apuntem que aquesta mesura és preventiva i proactiva per tal de descartar possibles brots. En funció dels resultats es realitzaran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.