Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

LES AUTOESCOLES DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA NO OBRIRAN A LA FASE II

Publicat el 21/05/2020 11:58

Tortosa

 El sector de les autoescoles de la província de Tarragona, reunit telemàticament mitjançant la convocatòria de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, en data 20 de maig de 2020, tenint en compte: - la fragilitat del sector (afectat encara per la crisi del 2008 i sent depenent del funcionament de l’administració pública a l’hora de poder presentar a l’alumnat a les convocatòries d’exàmens del permís de conduir), - la incertesa per la situació provocada per la Covid-19 i el desgavell normatiu amb les publicacions al BOE hores abans d’entrar en vigència el seu contingut, - i sobretot, la greu problemàtica que es presenta a la Prefectura Provincial de Trànsit de Tarragona, amb la manca de recursos personals, que segons sens ha comunicat, els examinadors/es hauran de suplir al personal administratiu al departament de conductors, hem decidit NO OBRIR PORTES a partir de la fase II. LA PREFECTURA PROVINCIAL DE TRÀNSIT DE TARRAGONA NOMÉS POT GARANTIR 3 EXAMINADORS/ES PER PISTES I CIRCULACIONS, i fent una previsió comparativa del nombre d’alumnes que es podran examinar a la província de Tarragona, passarem de 120 alumnes/dia a 30. I què suposa per a les empreses del sector i per a l’alumnat matriculat a les nostres autoescoles?
● La pèrdua aproximada del 75% d’exàmens pràctics diaris en vies obertes.
● Només hi haurà garantits 2 alumnes del permís B (cotxe) per examinar cada 14 dies naturals.
Davant els antecedents del sector, la situació actual i la previsió futura, la POSICIÓ DE L’ASSOCIACIÓ D’AUTOESCOLES DE TARRAGONA és la no apertura de les autoescoles, és a dir, mantenir un TANCAMENT INDEFINIT, entenent que per al sector de les autoescoles a Tarragona continua existint la força major, FINS QUE ES SOLUCIONI LA PROBLEMÁTICA DE LA JPTT. És possible que el proper 2 de juny ens tornem a reunir per valorar la situació i, farem tantes assemblees periòdiques com siguin necessàries per acordar noves actuacions.
Demanem, que en caràcter urgent i previ a la reanudació del servei de la Prefectura Provincial de Trànsit de Tarragona, s’aprovin les mesures per dotar dels mitjans materials i personals indispensables per possibilitar la realització d’almenys 400 exàmens teòrics setmanals entre els tres centres d’examen (Tarragona, Reus i Tortosa) i entre 700 i 750 pràctics de circulació setmanals, atenent a les necessitats reals del servei a la província i a la necessitat d’adaptar el servei prestat a l’alumnat i a la situació actual (amb totes les mesures de prevenció i seguretat dictades pel Ministerio de Sanidad). En la salut individual i col·lectiva no s’hi juga, però tampoc en altres interessos comuns de la ciutadania: l’alumnat necessita obtenir el permís de conduir en un període de temps curt i moltes famílies depenen del funcionament viable de les autoescoles.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.