Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies donarà suport als ens locals amb 10,5 milions d’euros

Publicat el 15/05/2020 17:30

Deltebre

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies donarà suport als ens locals amb 10,5 milions d’euros per finançar projectes relacionats amb la crisi sanitària de la covid-19.Concretament, el Departament donarà cobertura a serveis que estan realitzant o posaran en marxa ajuntaments i consells comarcals sobre sensellarisme (1 milió d’euros), voluntariat relacionat amb la covid19 (1,5 milions d’euros) i el reforç del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD social, 8 milions d’euros), sempre sobre accions concretes vinculades amb la covid-19. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que “amb la previsió que la situació social i laboral dels propers mesos serà molt complexa, hem decidit reforçar els serveis socials municipals i comarcals amb aquest increment de 10 milions d’euros per a actuacions adreçades a col·lectius vulnerables”. El conseller El Homrani va exposar aquesta novetat als representants de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en una reunió telemàtica celebrada ahir, tot remarcant que aquest increment de l’aportació econòmica del Departament als ens locals, es realitzarà a través d’una addenda al contracte programa, amb un abast temporal del 15 de març al 31 de desembre de 2020.
El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, destaca que “totes les administracions hem de treballar, colze a colze, per fer front a la crisi social i econòmica, i garantir que ningú quedi enrere, especialment les persones i famílies més vulnerables”.
La presidenta de la FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, recorda que des de l’inici hem estat demanant línies de desofeg econòmic a les administracions locals que estaven responent amb recursos propis, i manifesta la seva satisfacció amb aquests ajuts, ja que van directament a les actuacions d’acció social bàsiques, un àmbit que malauradament amb aquesta crisi sanitària s’ha agreujat.
Durant la reunió també es va parlar d’un increment d’un 30% pel que fa als ajuts d’urgència social, per tal de complementar els recursos que ja estan donant els ajuntaments i consells comarcals per cobrir les necessitats més bàsiques i que estan també inclosos en aquests 10 milions d’euros.
El contracte programa és la principal eina de cooperació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb els ens locals (ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals) i fixa la seva aportació econòmica per al finançament dels serveis socials, els programes sociolaborals i les polítiques d’igualtat que realitzen ajuntaments i consells comarcals.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.