Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit avui per primera vegada de forma virtual, per videoconferència

Publicat el 06/05/2020 16:46

AldoverBenifalletCamarles

Xavier Faura: “Recollirem les propostes dels
municipis per fer un desconfinament de manera
segura. Hem d’aprendre a conviure amb el virus”


El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit avui per primera vegada de forma virtual, per videoconferència, per tal de fer un seguiment dels serveis que presta el Consell Comarcal durant la crisi sanitària, així com per avaluar el procés de desconfinament a la comarca.


“El passat 13 de març havíem de celebrar un Consell d’Alcaldes que vam suspendre hores abans de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Creiem que és necessari escoltar la veu
dels representants locals i, per això, hem celebrat la reunió encara que ha estat necessari fer-ho de manera telemàtica”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.
Durant la reunió del Consell d’Alcaldes s’ha tractat sobre les pautes a seguir a la comarca per dur a terme el desconfinament, tenint en compte que les Terres de l’Ebre, la regió sanitària del país amb menys casos confirmats de Covid-19 (11 per cada 10.000 habitants) entrarà dilluns en la fase 1 del desconfinament. “Des del Consell Comarcal recollim les propostes dels municipis així com les seues inquietuds per tal de dur a terme un desconfinament de manera segura”, ha dit Faura. La reobertura dels consultoris mèdics, l’obertura de les piscines municipals, les colònies d’estiu o les festes són alguns dels temes que preocupen
els representants locals. “Hem d’aprendre a conviure amb el virus en l’àmbit local”, ha assenyalat Faura.
D’altra banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha fet un repàs dels serveis prestats per l’ens comarcal durant la crisi sanitària. En aquest sentit, Faura ha recordat que s’ha incrementat l’atenció a usuaris de l’àrea bàsica de Serveis Socials en un 13%, s’han repartit 1.112 targetes moneder a famílies amb alumnes que disposen de beca menjador i s’ha suspès el contracte de subministrament de
menú als menjadors escolars de La Mercè i Remolins. També s’ha aprovat una moratòria en el pagament del lloguer a les empreses instal·lades al viver de Camarles, així com a les estacions de Benifallet i Aldover i s’ha renovat el conveni entre Baix Ebre Innova i Microbank per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora.
Finalment, Faura ha informat que a partir de dilluns que ve els serveis socials d’atenció primària es desplaçaran als ajuntaments. Es dotarà el personal assistencial del corresponent EPI (mascareta, guants i pantalla protectora). També es reobrirà al públic l’atenció a la ciutadania.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.