Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’ACM demana al Govern de Catalunya una coordinació activa i efectiva del món local en els plans de desconfinament

Publicat el 21/04/2020 22:58

Deltebre

El president de l’ACM, Lluís Soler: “Necessitem la màxima coordinació, però també la màxima exigència entre les diferents administracions, per superar la crisi sanitària, social i econòmica derivada del coronavirus”
Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, s’han reunit de forma telemàtica aquest dimarts amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i amb la Consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc de les trobades setmanals per coordinar accions de resposta als efectes de la Covid-19.


Aquestes trobades virtuals, d’una banda, amb Presidència i Salut i de l’altra, Educació, amb caràcter setmanal, serveixen per fer un repàs a la situació de la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la COVID-19, pel que afecta al món local, i on també hi participen altres ens locals i entitats municipalistes.


Aquesta tarda, el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler ha demanat a la reunió mantinguda amb les conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i Salut, Alba Vergés, “la màxima coordinació, però també la màxima exigència entre les diferents administracions, per superar la crisi sanitària, social i econòmica derivada del coronavirus. Una coordinació que s’ha de veure plasmada, especialment en tot allò que té a veure amb la planificació conjunta del desconfinament i en l’atenció a les persones”.


En aquesta reunió també s’han abordat les qüestions sanitàries, on el municipalisme català hi ha portat la necessitat de dotar als professionals sanitaris, sociosanitaris i auxiliars de tots els equips de protecció i recursos necessaris, especialment en l’àmbit de les residències de gent gran, els plans d’arribada de tests i els criteris per a les proves i estudis epidemiològics, a més de la necessitat de consensuar d’una forma real i compromesa el calendari i la planificació del desconfinament, que necessàriament haurà de ser gradual i amb les màximes garanties.


Un altre dels temes destacats en aquest àmbit ha estat la millora en les dades i en els processos de transmissió d’informació als alcaldes i alcaldesses, situació que ha portat a una manca d’informació en alguna presa de decisions des dels municipis, en uns protocols que cal millorar per aportar millora de la transparència i la gestió de les dades.


Aquí, el president de l’ACM ha volgut destacar “d’aquesta crisi sanitària sense precedents n’hem de sortir amb tests massius per tal de poder fer un mapa epidemiològic, i reforçant tot el sistema sanitari, molt especialment allà on hi tenim les persones més febles, en l’àmbit sociosanitari i de la gent gran”.


Al matí, i en l’àmbit de l’Educació, el municipalisme català ha insistit en la necessitat de definir la finalització d’aquest curs escolar i l’inici del proper curs, la situació dels recursos psicopedagògics per donar suport a l'alumnat i les famílies, les activitats d’estiu així com la superació de la bretxa tecnològica escolar. També s’ha abordat la situació de les escoles de música.


Així doncs, Lluís Soler, ha destacat que “hem de fer tot el possible perquè sobre les famílies i els infants vulnerables no hi afegim, a sobre, la pobresa i l’escletxa digital entre els problemes socials i econòmics derivats de la pandèmia”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.