Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salut recorda que les vetlles funeràries estan prohibides i que les cerimònies es posposen mentre duri l'estat d'alarma

Publicat el 01/04/2020 20:08

L'acompanyament del finat queda reduït a un màxim de tres familiars o propparentsEl Departament de Salut ha recordat que les vetlles funeràries en tot tipus d'instal·lacions públiques o privades, així com també en els domicilis particulars, estan “prohibides” per la crisi del coronavirus. A més, ha afegit que les cerimònies religioses o civils de comiat han quedat posposades també fins que acabi aquest estat. En paral·lel, Salut també subratlla que l’acompanyament del finat a la seva destinació final queda reduït a un màxim de tres familiars o propparents, a banda del membre de la confessió religiosa del finat, encarregat de dur a terme el ritus de comiat. Cal, a més, respectar la distància de seguretat d’un a dos metres entre els assistents.
Salut indica que la destinació final del difunt pot ser l’enterrament o la incineració. Les famílies poden optar per qualsevol d’aquestes dues opcions, independentment de quina sigui la causa de la mort.


Finalment recorda que els serveis funeraris tenen l’obligació de garantir els drets de la família a l’acompanyament del finat a la seva destinació final i l’opció sobre el seu destí final, bé sigui enterrament o incineració.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.