Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El grup de Costureres de Baix Ebre confecciona mascaretes de manera solidaria

Publicat el 26/03/2020 19:40

DeltebreL' AmpollaRoquetesTortosa

El grup de Costureres de Baix Ebre és una iniciativa de la Plataforma Balcons Solidaris per agrupar tots aquells voluntaris del territori per fer mascaretes i repartir-les entre les necessitats que detectem. Estem en permanent contacte amb altres grups de Costureres de la resta de Catalunya. Actualment som una cinquantena, bàsicament dones, però també tenim algun home. Tenim voluntaris de moltes poblacions del Baix Ebre: Tortosa i EMDs i pedanies, Roquetes l'Ampolla, Deltebre, L'Ametlla... Estàvem confeccionant mascaretes amb els materials que disposàvem a casa, i servíem les petites necessitats que detectàvem en el nostre entorn proper. Demà entregarem a la Residencia Casa del Poble del Perelló una cinquantena de mascaretes que ens van demanar.Tot i que tenen material homologat suficient per treballar, els responsables volen proporcionar una garantia extra per als seus treballadors en les hores que no són a la feina. També hem entregat mascaretes als Voluntaris de Balcons Oberts i de Tortosa. Arran d'aquesta col·laboració l'empresa Duna del Perelló ens facilitarà roba tallada per continuar fent més mascaretes. També tenim disponible roba que ens regala una empresa de Vila-seca, però de moment no tenim mitjans per anar-la a buscar
La comanda en la que ja estem treballant, és en fer mascaretes per al Mercat Municipal de Tortosa i que les puguin distribuir els paradistes. També ens hem posat en contacte amb altres Residències de gent gran per si volguessin el mateix servei.
No comptem encara amb un servei d'higienització, per tant, s'ha d'informar a tots els usuaris que prèviament s'han de bullir 5 minuts, i que és recomanable tornar-ho a fer després de cada ús.
Alguns Ajuntaments col·laboren comprant material i distribuint-lo a les voluntàries del poble. Altres, com els de Tortosa, col·laboraran posant a la nostra disposició la Brigada Municipal per tal de repartir i agrupar, quantitats importants de material o mascaretes confeccionades i així evitar desplaçaments dels voluntaris.
Agraïm tot l'ajut que se'ns pugui facilitar: material (gomes, fils, agulles de màquines de cosir, i per descomptat, roba de cotó), algú que ens pugues fer l'esterilització i també totes les idees per fer arribar la nostra solidaritat allà on es detectin necessitats.


El nostre enllaç de WhatsApp per interessats és:


https://chat.whatsapp.com/IrML4Ss5FbfEjLjrCgLOkA


 


 


 


 


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.