Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

PIMEC Tarragona informa

Publicat el 26/03/2020 11:43

Un 84% de les pimes i els autònoms de la província de Tarragona està patint l’impacte econòmic negatiu del coronavirus
També destaca que un 57,31% de les empreses ha realitzat o té previst realitzar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO)


PIMEC Tarragona informa que prop d’un 84% de les micro, petites i mitjanes empreses i del col·lectiu d’autònoms de la província de Tarragona està patint algun tipus d’afectació derivada de l’epidèmia del coronavirus. Aquestes dades sorgeixen d’un informe que PIMEC va publicar ahir i que respon a una enquesta realitzada entre els dies 20 i 23 de març per conèixer l’impacte econòmic que està tenint la crisi del Covid-19 en les pimes i els autònoms de Catalunya.


Avui aquestes dades han estat territorialitzades i, pel que fa a la província de Tarragona, PIMEC destaca els punts següents:
-Un 91,23,% de les pimes i els autònoms de Tarragona està registrant contracció en les vendes o anul·lació de reserves. Aquesta afectació en un 81,29% dels casos és de més d’un 20%.
-Un 62% de les pimes i els autònoms està patint un escanyament en l’aprovisionament de materials i components, sobretot dels interiors, i un 40,9% manifesta tenir perill de ruptura d’estocs.
-Un 76% de les pimes i els autònoms apunta que està experimentant tensions de tresoreria.
-Un 33,92% de les pimes i els autònoms pateix un augment de baixes laborals.
-Un 49,1% de les pimes i els autònoms ha implementat mesures de teletreball, i un 46,8% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.
-Un 61,4% de les pimes i els autònoms afirma que ha tancat algun establiment, i un 57,31% ha realitzat o té previst realitzar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).
-Un 60,23% de les pimes i els autònoms pensa acollir-se a línies de finançament addicional extraordinàries (ICO, ICF...), i un 56,14% dels autònoms preveu acollir-se a les mesures específiques adreçades a aquest col·lectiu.
-Un 82,5% de les pimes i els autònoms valora la situació econòmica general com a molt dolenta/dolenta.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.