Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'AMPOLLA: qüestions sobre l'aigua potable i el COVID-19 

Publicat el 23/03/2020 19:19

L' Ampolla

Es podria donar una contaminació per coronavirus SARS –Cov-2 a l'aigua potable del nostre municipi?


No, no hi ha risc de contaminació de l'aigua potable. L'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona està protegida contra aquest i tots els virus, ja que està preparada per fer front a qualsevol amenaça biològica.


El procés de potabilització d'aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona consta de diverses etapes, conegudes com a tractaments "multibarrera". Aquests tractaments eliminen tots els virus, inclòs el coronavirus SARS –Cov-2. L'aigua és segura, està molt controlada i el CAT disposa d'un alt nivell de seguretat sanitària per a l'aigua produïda. L'aigua de l'aixeta es pot consumir sense cap risc per a la salut.


- Com s'elimina el COVID-19 de l'aigua potable?


Actualment, en el tractament de l'aigua, hi ha dues etapes del procés que incideixen específicament en els virus, incloent-hi també el coronavirus SARS –Cov-2. L'ozonització (injecció d'ozó a l'aigua), i la cloració. D'altra banda, el clor també preserva la seva qualitat durant el transport. La investigació i control del laboratori del CAT garanteixen l'efectivitat d'aquests tractaments sobre qualsevol microorganisme. A hores d'ara, es troba en fase d'implantació una tercera etapa de desinfecció per llum ultraviolada, reforçant així l'efecte "multibarrera".


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.