Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Regió Sanitària tanca el consultori de Poble Nou del Delta i deriva el servei al CAP de la Ràpita

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre tanca el consultori local de Poble Nou del Delta i el servei l’assumirà el CAP de la Ràpita. És una de les moltes mesures que ha adoptat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 i poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns circuits diferenciats de patologia respiratòria, segons ha apuntat la regió sanitària.


Altres mesures que entren avui en vigor són els tancaments dels consultoris de la Galera, Godall, Masdenverge i Freginals per assumir l’atenció des del CAP de Santa Bàrbara. Però les afectacions són generalitzades a molts centres del Baix Ebre i el Montsià.


La pediatria de Roquetes passa al CAP Baix Ebre. Els Consultoris Locals de Tortosa Oest es tancaran. La població de Jesús i Raval de Crist s’assumirà des del CAP de Roquetes. La població de Benifallet, Paüls i Aldover s’assumirà des del CAP de Xerta i Mas de Barberans Alfara de Carles i els Reguers s’assumirà des del CAP Baix Ebre. El Consultori Local de Sant Jaume d’Enveja estarà obert durant el matí la resta d’horari l’atenció s’assumeix des del CAP Deltebre que també donarà atenció a la població dels Muntells, ja que el consultori local romandrà tancat. Al Perelló l’atenció primària només estarà obert al matí i a les tardes l’activitat s’assumirà des del CAP de l’Ametla de Mar.


Salut recorda que l’atenció primària en aquest moment d’excepcionalitat només atén els casos inajornables, i tota aquella que és possible fer telemàtica i telefònicament i es garanteix l’atenció urgent i domiciliària. Aquestes accions inclouen l’ASSIR, la rehabilitació i l’odontologia.
En relació a la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, a Amposta tanquen el Centre de Dia, el Centre de Salut Mental Infanto Juvenil i la Sala Multisensorial. A Tortosa i Móra d’Ebre només estaran oberts els centres de salut mental per realitzar els tractaments injectables, la resta de serveis quedaran tancat. Pel que fa a l’hospitalització de salut mental se suspenen les sortides de tots els pacients, les activitats grupals i les visites externes a pacients hospitalitzats, a excepció de causa major.


Pel que fa als centres hospitalaris de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre durant aquest situació d’exepcionalitat només realitzaran activitat urgent, les intervencions quirúrgiques oncològiques i totes aquelles visites que es puguin realitzar telemàtica o telefònicament. Durant aquest període hi ha una restricció de les visites als malalts hospitalitzats.


Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061 sempre podeu trucar al vostre centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària terres de l’Ebre al telèfon 977 44 81 70. Per a emergències important trucar al 112.


Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre podeu trucar al telèfon 977 70 43 81.


A més informem que si necessiteu contactar tant amb el vostre CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació podeu fer-ho també a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta i us donaran resposta en menys de 24 hores.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.