Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La fiscalia demana 1 any i 3 mesos d'inhabilitació i 11.000 euros de multa a l'alcalde de Roquetes per l'1-O

Publicat el 11/02/2020 18:45

GarciaRoquetesTortosa

El republicà Paco Gas anirà a judici acusat d'un suposat delicte de desobediència
La fiscalia demana 11.250 euros de multa i 1 any i 3 mesos d'inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic a l'alcalde de Roquetes, Paco Gas (ERC), que anirà a judici per la votació de l'1-O en aquest municipi del Baix Ebre. El ministeri fiscal l'acusa d'un suposat delicte de desobediència per haver facilitat equipaments per a la consulta i haver col·laborat activament amb els organitzadors. Juntament amb l'auto d'obertura de judici oral, el jutjat d'instrucció número 3 de Tortosa ha demanat a l'alcalde una fiança de 15.000 euros. Gas, però, ha recorregut el requeriment i la qüestió està ara pendent de resoldre. Mentrestant, Esquerra ha cridat a omplir la Caixa de Solidaritat i a donar-li suport.
El novembre passat la titular del jutjat va incoar el procediment abreujat contra l'alcalde i va arxivar la causa contra la resta d'investigats inicialment en el cas: els regidors Josep Codorniu i Sisco Ollé i el treballador municipal Ivan Garcia, que ho estaven per desobediència i malversació; un dels membres de la Mesa, Joan Hierro, que també estava investigat per desobediència; així com tres mossos per falsificació de document públic.


 


En la interlocutòria d'obertura del procediment abreujat la jutgessa de Tortosa considerava que Gas va fer cas omís dels dos requeriments que li va trametre la Delegació del govern espanyol a Catalunya advertint-lo que, d'acord amb el Tribunal Constitucional, no podia dur a terme accions per permetre la preparació i la celebració del referèndum.


 


Feia referència a vídeos publicats a Internet, on l'alcalde declarava a la ràdio municipal que facilitaria els espais públics per a la votació -amb la col·locació d'urnes, paperetes i censos-. També els enregistraments de quan Gas va acudir el mateix 1-O als punts habilitats per a la votació, el pavelló municipal de Roquetes i el casal de la Raval de Cristo, on es va dirigir als presents amb un "petit altaveu" per "donar pautes per realitzar la votació prohibida i col·laborant activament" perquè se celebrés el referèndum "que sabia que havia estat declarat il·legal".


 


En l'escrit d'acusació a què ha tingut accés l'ACN, el ministeri fiscal acusa l'alcalde d'un suposat delicte de desobediència i sol·licita una pena de 7 mesos i 15 dies de multa -amb una quota diària de 50 euros-, i la inhabilitació especial per a l'exercici de càrrecs públics electius o de funcions de govern -ja sigui en l'àmbit estatal, autonòmic o local- durant 1 any i 3 mesos. De cara al judici, el ministeri fiscal proposa la declaració com a testimonis de dos agents dels Mossos d'Esquadra i de cinc agents de la Guàrdia Civil.


 


Esquerra crida a omplir la Caixa de Solidaritat


 


Davant d'aquests fets, la Federació de l'Ebre d'Esquerra ha mostrat "tot el seu suport i solidaritat amb Gas", i ha fet una crida a la ciutadania per omplir la Caixa de Solidaritat que recull aportacions per afrontar les despeses jurídiques i/o responsabilitats econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés independentista.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari