Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Paüls ha celebrat la festa de Sant Antoni més multitudinària

Publicat el 20/01/2020 11:30

Paüls

Paüls ha celebrat la festa de Sant Antoni més multitudinària dels últims anys. Així, el dissabte va tenir lloc l'esmorzar tradicional a Sant Roc i, tot seguit, es va oficiar missa i es va jugar a bitlles a la plaça de l'àrea recreativa. Al migdia va tenir lloc el dinar al Casal Municpal, que estava ple de gom a gom. Per acabar la festa es va fer ball.


 


El diumenge el temps va canviar: la neu a les muntanyes i l’aigua al poble van forçar l’anul·lació de la benedicció dels animals. Tot i això, al migdia es va poder fer la presentació del llibre "Camí de Sant Roc", a càrrec dels seus autors, Francesc Basco i Josep Descarrega. L’obra és una mirada a la tradicional vocació musical de Paüls. També van intervenir a la presentació Glòria Alcón, catedràtica de música i filla d'un dels protagonistes del llibre, Domingo Alcón; Lluís Gabriel, director honorari de la Banda Municipal de Música de Paüls; Enric Adell, alcalde de la població i Josep Maria Chavarria que ha escrit el pròleg del llibre. Chavarria va fer una espectacular actuació amb el seu acordió de la cantiga de l’era (a la mare de déu de la Cinta i dos cants de treball), música inspirada amb els cants de batre de Paüls, facilitats per Julián Salvadó.  


 


A la tarda, el grup Escènic Euterpe de Jesús va representar l’obra "Són criatures" al Casal Municipal. 


 L'alcalde de Paüls, Enric Adell, fa una valoració molt positiva de la gran afluència de públic a la festa de Sant Antoni. “Els canvis que es van fer fa tres anys, s'han consolidat i han tingut una gran acceptació, la mostra és que al dinar ja no hi cabia ningú més. Ara toca continuar treballant i pensant les millores a la festa pel 2021”, ha manifestat Adell.


 


 


 


 


 


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari