Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Professionals de la residència Siggebogardens d’Estocolm (Suècia) coneixen la feina quotidiana als centres de l’Onada Serveis

Publicat el 07/02/2019 09:46

“Aquí es treballa amb el cap i amb el cor. Tot el que es fa està estudiat al mil·límetre però les tasques es realitzen també amb molt d’amor. La impressió que ens emportem és immillorable, hem vist que aquí es treballa a un gran nivell i amb la filosofia de l’ACP (Atenció Centrada en la Persona) com a fonament”. Així opina sobre la feina quotidiana que es desenvolupa als centres de L’Onada Serveis Astrid Lindström, la guia que dirigia el grup de professionals de la residència sueca de Siggebogardens -ubicada al municipi de Lidingö, dins del comtat d’Estocolm- que va visitar el passat 1 de febrer diferents residències i centres de dia gestionats per L’Onada Serveis amb l’objectiu de conèixer les formes de treballar pròpies de l’organització. “És força interessat la tasca que es fa amb els menús. Hem vist com s’està implementant la tècnica del texturitzat, que facilita la ingesta d’aliments a les persones  amb disfàgia i, també, hem comprovat com s’utilitzen eines com el Dementia Care Maping (DCM) i s’empren tècniques com la reminiscència o la validació per desenvolupar projectes amb els quals mantenir ocupades les persones usuàries independentment del seu estat cognitiu i el grau de dependència. Es treballa a un gran nivell”, explicava.


 


 


 


Per la seva proximitat a Barcelona –els visitants van arribar a l’aeroport de El Prat- es va triar per donar a conèixer la tasca que cada dia es desenvolupa a L’Onada Serveis  un centre ubicat a la capital catalana - L’Onada Residència i Centre de Dia La Sagrera ­– i un de la rodalia, en concret L’Onada Residència i Centre de Dia El Lledoner, de Sant Fruitós de Bages.


 


 


 


Durant la visita, destaca Núria Roselló, directora de la Zona Nord de L’Onada Serveis, els visitants van poder conèixer “les instal·lacions, la realitat de l’empresa i el nostre model d’atenció a les persones” i, també, “intercanviar experiències” en una tertúlia que va seguir a les visites. El maig de 2018, una delegació de professionals de  L’Onada Serveis va visitar també la residència sueca de la qual procedeix el grup que ara ha visitat els centres de L’Onada Serveis i va poder conèixer el model suec d’assistència. “Va ser una experiència enriquidora i la visita d’ara també ho ha estat per ells i per nosaltres”, explica Núria Roselló. Aquest contacte servirà per iniciar col·laboracions entre les dues organitzacions per compartir experiències i innovació pels seus equipaments.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.