Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Direcció General de Memòria Històrica exigeix a Horta de Sant Joan la retirada d'un monòlit d'homenatge a voluntaris italians que lluitaren amb Franco

Publicat el 08/02/2019 09:22

Horta de Sant Joan

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) ha rebut un requeriment de la Direcció General de Memòria Històrica del Ministeri de Justícia perquè elimini els que es consideren vestigis del franquisme i que encara ocupen lloc a l'espai públic del municipi. Juntament amb l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, altres cinc consistoris catalans han rebut un requeriment idèntic. Segons l'Ajuntament, el vestigi al qual es refereix la Direcció General seria un monòlit d'homenatge a la Divisió Littorio,  una unitat de voluntaris que Mussolini va enviar per ajudar les tropes franquistes durant la Guerra Civil espanyola. El monument està situat a la zona del Castell i està format per unes pedres adherides a una paret amb l'escut i el lema de la divisió feixista. El consistori estudia quin tipus d'acord fa falta per retirar-lo tot i que, a títol individual, algun veí ja ho havia reclamat. A pesar de tractar-se d'un monument que, considera l'Ajuntament, "passa desapercebut" i està integrat "amb normalitat" pels veïns de la zona, l'Ajuntament no vol donar marge a que es converteixi en un espai de demostracions favorables al feixisme i es mostra convençut de retirar-lo. En alguna ocasió, han aparegut al lloc pintades contràries al monòlit.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.