Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les drassanes Astilleros Nicolau reprenen l’activitat en una nau del moll comercial de La Ràpita

Publicat el 07/02/2019 17:22

L’empresa ‘Astilleros Nicolau’ torna a reiniciar la seua activitat a La Ràpita vuit mesos després que un incendi calcinés completament les instal·lacions de propietat, on estaven ubicades aquestes històriques drassanes des de principis dels anys 80, a la carretera del Poble Nou. En la nova etapa que ara comença, s’instal·la a l’antiga nau de la TAC, situada a la punta del moll comercial rapitenc, després d’haver arribat a un acord de concessió amb Ports de la Generalitat. Els responsables de les drassanes Nicolau han començat a habilitar aquest equipament, que ocupa una superfície sota sostre de 1.200 m2, amb la intenció de reprendre la plena producció abans d’un mes. Per fer-ho, la nau s’equiparà amb maquinària robotitzada pionera en la construcció naval d'embarcacions pesca, i també es doblarà la plantilla per accelerar l'entrega de les embarcacions en construcció en el moment de l'incendi.
Així ho ha explicat Miquel Nicolau, actual propietari d’Astilleros Nicolau, que ha expressat la seua il·lusió per donar continuïtat a un projecte que va néixer fa un segle i que es va veure truncat pel foc. Per fer-ho, ha calgut trobar una nau que s’adeqüés a les necessitats de l’empresa: “No ha estat fàcil pels condicionants que tenim, tant de capacitat i alçada, com d’ubicació, perquè hem d’estar prop del mar, però finalment hem trobat un espai idoni per tornar a començar i ho fem amb tota la il·lusió i les ganes de tornar a subministrar embarcacions al mercat”, ha afirmat. Per seguir posicionada entre les empreses pioneres del sector, Astilleros Nicolau modernitzarà el seu procés productiu amb la incorporació de maquinària robotitzada que permetrà “millorar la qualitat i el preu reduint el temps de producció”, ha explicat Miquel Nicolau.
Astilleros Nicolau, fundada l’1 d'octubre 1917, es dedica a la fabricació d’embarcacions de polièster reforçat amb fibra de vidre, amb una producció mitjana de 6-8 vaixells l’any tant de pesca professional com d'aqüicultura, que sobretot abasteixen el mercat del litoral català i valencià, les Illes Balears i el nord d’Àfrica.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.