Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Eufònic Urbà porta fins Barcelona les millors creacions ebrenques

Publicat el 30/01/2019 12:46

AmpostaUlldecona

Aquest dijous, 31 de gener comença EUFÒNIC URBÀ a Barcelona. Del 31 de gener al 2 de febrer, una selecció d’algunes de les millors actuacions audiovisuals i propostes experimentals que van passar per l’edició originària d’Eufònic es projectarà a l’Arts Santa Mònica, on també es presentaran les residències artístiques i les instal·lacions especialment comissariades per al festival.


L’Eufònic Urbà començarà demà dijous amb l’estrena a Barcelona del nou espectacle del pianista Xavi Lloses que trasllada al directe el seu treball "Els benaurats" acompanyat pel Quartet Brossa. I la inauguració de les instal·lacions “A Room Listening to Itself” d’Adam Basanta, una adaptació a l’Arts Santa Mònica de la que a finals d’estiu va instal·lar al castell d’Ulldecona. I "Ophelias" de Martina Ampuero, una peça de realitat virtual que presenta un programa de pintures interactives, on Ophelia es reflecteix en diferents paisatges.


La part més ebrenca de l’Eufònic Urbà serà l’extrapolació a l’Arts Santa Mònica de les creacions gestades a través de dos de les residències artístiques a Balada. D’una banda, Alba Rihe, agitadora cultural i integrant de les desaparegudes Las Bistecs, qui presentarà la performance "Vacances". Concretament Rihe va mirar de captar durant els dies que va residir al Delta el seu paisatge sonor únic a través de diferents derives sonores per tractar i composar un so ambient orgànic que reflectís el ritme viscut en aquell context. I per una altra banda, el col.lectiu La Forasteria explicarà el procés de creació i els ressorts que van fer activar la seva performance al Mercat d’Amposta basada en les espècies invasores que proliferen pel Delta de l’Ebre, amb el cranc blau americà com a principal exponent.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.