Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Un miler de degustacions a la Diada de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí a la Ràpita

Publicat el 12/11/2018 19:50

La Galera

Un miler de degustaions a la Diada que obre les portes de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí a la Ràpita
Nou restaurants prenen part a les jornades que tenen lloc fins al 9 de desembre.
LA RÀPITA.- Un miler de degustacions es van repartir dissabte en una nova i exitosa Diada del Llagostí a la Ràpita. Una jornada que va donar també inici a les Jornades Gastronòmiques que els restauradors dediquen al producte mariner més emblemàtic de la llotja rapitenca i al seu torn, posa el colofó final al calendari anual de jornades gastronòmiques al municipi.
La Diada del Llagostí va celebrar-se dissabte al pavelló firal, que a les voltes del migdia s’omplia d’aromes que despertaven la gana dels molts començats atrets per les propostes de dotze restaurants rapitencs i la Confraria de Pescadors. El nombrós públic que va acudir a la cita va poder degustar les saboroses receptes preparades per extreure els millors gustos d’un dels mariscos més populars i preuats de la Ràpita. Can Batiste, Casa Ramón Marinés, L’àncora, Llansola 1921, Noves Algues, Ventall Freddy, Miami Mar, Mar i Luz, L’alberg, Albert Guzman, Musclarium, L’avi Agustí i la Confraria de pescadors van oferir la seua recepta en forma de tapa per 5 euros inclosa la beguda.
Va ser el pròleg que posava inici a les jornades gastronòmiques que ja ofereixen nou restaurants i que es poden degustar prèvia reserva. Entre els molts plats que es podran tastar, noves combinacions com llagostins i cranc blau cuit al forn de vapor, altres que inclouen productes de l’horta com carxofes farcides amb llagostins, plats sempre innovadors com la pasta farcida de vieires i llagostins, i també les receptes que mai fallen com l’arròs melós amb llagostins. Són algunes de les receptes que es podran trobar als restaurants rapitencs fins al 9 de desembre, amb tot un seguit de menús especials a preus que oscil·len entre els 35 i 40 euros. Una tarja de presentació amb què la Ràpita atreu pel gust a visitants d’arreu. “La promoció del llagostí que fem en aquestes jornades ens permet divulgar un dels productes més identitaris de la nostra mar, un producte que trobem a molts restaurants de Catalunya unit al nom de la Ràpita, i per tant mereix molt la pena la unió d’esforços de tots els sectors implicats perquè fem marca i fem poble”, ha afirmat l’alcalde i regidor de Turisme, Josep Caparrós.
Les Jornades Gastronòmiques del Llagostí tanquen el calendari anual que s’inicia amb les Jornades de la Galera, continua amb les de l’Escamarlà i l’Ostra, i segueixen amb les del Polp i l’Arròs. “Són jornades repartides estratègicament en el calendari per tal de tenir una oferta gastronòmica promocional al llarg de l’any i que els visitants puguin trobar menús especials que preparen amb molta professionalitat i il·lusió els restauradors locals escollint productes de proximitat que ajuden a promocionar la gastronomia, la pesca i en definitiva a dinamitzar l’economia local, que és l’objectiu principal d’aquest govern”, ha remarcat Caparrós.
Coincidint amb les jornades, l’Estació Nàutica de la Ràpita ha organitzat uns packs de gastronatura que combinen la vessant gastronòmica amb propostes de turisme actiu, amb activitats com el caiac, el surf de rem o els passejos en bicicleta. Les reserves d’aquests packs es poden fer al 977 10 10 10 o a través de la pàgina web enlarapita.com.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari