Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Dues carreteres de les Terres de l'Ebre continuen afectades per inundacions a conseqüència dels aiguats

El telèfon d'emergències ha rebut 595 trucades relacionades amb el temporal i els Bombers han fet 46 serveis aquesta nit, la majoria per arbres caigut i per inundacions de baixes .


Dues carreteres de les Terres de l'Ebre continuen afectades per inundacions aquest matí a causa de la llevantada que ha afectat especialment el nord del País Valencià i el sud de Catalunya. No es pot circular per la C-12 a l'altura de Tortosa, concretament entre el quilòmetre 9 i 9.50 per esfondraments, i per inundacions a la calçada es dona pas alternatiu als vehicles dels dos sentits de la marxa a la T-3311 a l'altura de la Galera. Segons Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 10 del matí 595 trucades relacionades amb el temporal. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet entre les 10 de la nit i les 10 del matí 46 serveis, la majoria per arbres caiguts i per inundacions. Cap a les 6 del matí s'ha pogut restablir la circulació de trens entre Barcelona i València, tallada des de les 6 de la tarda de divendres per la inundació de l'estació de Vinaròs. El tall ha afectat diversos trens, entre ells, un talgo que ha obligat als seus usuaris a passar entre 8 i 12 hores a dins el tren a l'Aldea.


 


Com a mesura preventiva, Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat perquè tot i que ja no s'esperen precipitacions importants, el darrer episodi de pluja ha deixat registres elevats, encara queden petites incidències per solucionar, i els cabals dels rius i rieres són elevats. 


 


Des que va començar l'episodi de pluges, Protecció Civil ha rebut 595 trucades, amb 440 expedients. 281 dels avisos es van fer des del Montsià, 64 des del Baix Ebre, 41 del Baix Camp, 35 del Barcelonès, 25 del Garraf, 24 del Tarragonès, 17 del Maresme, 16 del Vallès Occidental, 11 del Gironès i 8 de l'Alt Empordà. El municipi des d'on es van fer més trucades al telèfon d'emergències és Alcanar (120), seguit d'Amposta (51), Tortosa (40), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29).
Segons el servei Meteorològic de Catalunya (SMC) encara es poden registrar precipitacions intenses superiors als 20 litres per metre quadrat en 30 minuts fins al migdia a les Terres de l'Ebre. A més, les pluges podrien deixar acumulacions superiors als 10 litres per metre quadrat en 24 hores. 
Dels registres de pluges de les darreres hores destaquen els 250 l/m2 del Parc Natural dels Ports, els 235,4 l/m2 d'Alcanar, els 153,9 l/m2 d'Ulldecona, els 144l/m2 de Mas de Barberans, els 109,7 l/m d'Horta de Sant Joan i els 103 l/m2 d'els Alfacs, 
Els Bombers de la Generalitat han fet fins a les 10 del matí 46 serveis relacionals amb la pluja i el vent. La majoria dels 19 avisos rebuts des de les Terres de l'Ebre eren per inundacions de baixos. D'entre els serveis que han fet els bombers en destaca un que han fet aquest dissabte a les deu del matí al carrer Roca Roja, a Alcanar Platja, on ha cedit el paviment d'un carrer i el mur d'un aparcament privat, cosa que ha fet caure parcialment els vehicles que hi havia estacionats.


 


ACN


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari