Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre tanca els comptes de 2017 en positiu

Publicat el 27/09/2018 18:47

FlixTivissa

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar ahir els Comptes de l’exercici passat, complint amb la llei d’estabilitat, la regla de la despesa (més ingressos que despeses) i amb un nivell d’endeutament correcte, que al tancament de l’any 2017 era de 150.253,01 euros.


Aquest deute, però, ha quedat definitivament liquidat aquesta setmana, quan el Consell ha cancel·lat el préstec de més d’un milió d’euros que es va sol·licitar el 2009 per fer front a l’ampliació de la seu comarcal, a Móra d’Ebre. Avui dia, doncs, el deute del Consell és zero. “Tot i que els temps no són els més favorables, amb molt de treball per part de tots al Consell n’estem sortint”, diu la presidenta, Gemma Carim. En resum, els comptes comarcals que es van tancar a 31 de desembre de 2017 contemplen una partida total de 6.001.827,82 euros, dels quals un 42,3% són despesa de personal (2.558.530,60 euros); mentre que el 41,20% són serveis externs (2.480.675,35 euros) que l’ens presta al territori, com el transport escolar; un 0,92% dels diners es van destinar a la compra de béns i serveis i un 0,13% a tributs (7.904,98 euros).


La capacitat de finançament al tancament d’any era de 274.000 euros. La proposta que la Comissió Especial de Comptes comarcal va portar ahir al ple, un cop aprovada, es remetrà ara a la Sindicatura de Comptes.


Moció conjunta demanant informació de l’abocador de Tivissa


D’altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat una moció presentada conjuntament per tots els grups polítics comarcals demanant informació de l’abocador de Tivissa. D’aquesta manera, el Consell Comarcal demana a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) un informe sobre els fets que van passar el 26 d’agost, quan un incendi al dipòsit controlat i la seva columna de fum, visible des de nombrosos municipis del sud de la Ribera d’Ebre, va generar preocupació a ciutadans i corporacions locals. La moció, aprovada per unanimitat, també sol•licita a l’ARC les possibles mesures correctores exigibles a l’empresa propietària de les instal·lacions per evitar un nou incident; així com que faci avinents els informes de les inspeccions i controls sobre el dipòsit esmentat dels darrers cinc anys. Podeu consultar el text íntegre de la moció en aquest enllaç. El ple va començar amb la presa de possessió del conseller comarcal Josep Solé Rojals, de Flix, en substitució de l’asconenca Margarida Daura. La socialista Dolors Gurrera també va presentar la seva renúncia, per deixar pas a un nou company de partit.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.