Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Flix recrea l'últim episodi de la Batalla de l'Ebre en el seu 79 aniversari

Publicat el 20/11/2017 12:01

FlixLa Fatarella

És la quarta recreació històrica que es fa al municipi dels successos de la Batalla de l'Ebre. 

Flix ha creat aquest passat diumenge, 19 de novembre, la retirada de l'exèrcit republicà en l'últim episodi de la batalla de l'Ebre, ara fa 79 anys. Aquest cap de setmana la recreació històrica ha arribat a la seva quarta edició, on han participat un total de 130 persones. Concretament s'ha representat el replegament dels republicans per Flix, mentre una altra part es quedaven defensant la serra de la Fatarella, i l'encreuament del riu, amb la culminació de la voladura del pont de ferro per on havien passat.


"Aquest va ser l'últim episodi de la batalla de l'Ebre i gairebé el final de la Guerra Civil", segons explica Jaume Massip, de l'associació la Cana. A banda de ser un esdeveniment cultural i lúdic enguany s'ha afegit una actuació d'avionetes molt vistosa. Els trets van ressonar per la zona del Passeig de l'Ebre i el Riu de Baix, quan els contingents de les tropes de la Segona República van començar la retirada, juntament amb diversos veïns del poble, i van passar el riu pel pont de ferro. Que acabà volant-se en passar el darrer republicà, mentre es produïen els últims combats entre els darrers soldats republicans, voluntaris per quedar-se, i l'exèrcit franquista. Aleshores, les avionetes van simular un bombardeig damunt del riu, volat, que impedeix el pas dels nacionals a l'altra banda.


Francesc Barbero, Regidor de Patrimoni Històric de Flix, ha apuntat que, més enllà del component vistós de l'espectacle, les activitats complementàries "ajuden a situar la recreació en un exercici de memòria històrica". De cara l'any vinent, quan farà 80 anys del final de la batalla de l'Ebre, Flix prepara modificacions en la recreació per fer una celebració especial en un any que, arreu del territori, es viurà amb intensitat.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: Quarta edició de la recreació de la Batalla de l'Ebre a Flix. 'Ebredigital.cat'. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari