Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La PDE reforçarà la campanya que reclama més sediments a l'Ebre en la piraguada anual

Publicat el 07/06/2017 09:17

AldoverAmpostaTortosaXerta

Els antitransvasament creuen que és una "oportunitat" per canviar la gestió de la conca de l'Ebre

ACN Tortosa .- La Plataforma en Defensa de l'Ebre donarà protagonisme a la campanya pels sediments en la seva piraguada que enguany canvia de dates i es farà el 18 de juny. Sota el lema 'Més aigua, més sediments', els antitransvasament volen vincular la necessitat que a més d'aigua, cal que pel riu baixin sediments per evitar la constant regressió que pateix el delta de l'Ebre. "Ja no fan falta més estudis, només cal fer fotos per veure-ho", ha etzibat Manolo Tomàs, portaveu de la PDE. Juntament amb altres entitats, la Plataforma intervindrà aquest dimecres al Parlament a la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat per tractar la problemàtica dels sediments a la conca de l'Ebre. Fa temps que diverses entitats promouen la necessitat que s'autoritzi a buidar els embassaments de la conca de l'Ebre per permetre el pas dels sediments riu avall. "Tenim una oportunitat d'or si ens posem d'acord en la gestió del riu", ha afegit Tomàs.


La piraguada s'ha avançat al mes de juny per evitar la forta calorada que feia a meitat juliol quan, habitualment, se celebra aquesta jornada lúdica però també reivindicativa. Aquesta dissetena edició se celebrarà el 18 de juny i a partir d'aquest divendres 9 de juny es posaran a la venda els tiquets per adquirir alguna de les 180 places que la PDE ofereix per participar-hi. Podran ser piragües individuals o dobles i també hi ha sis places per embarcació de motor per si algú no pot fer la travessa remant. El preu dels tiquets és de 15 euros i es poden adquirir a tres punts de venda de Tortosa (Mercat, La2deViladrich, i Pics MontCaro) i a Amposta (llibreria Guaix).


El recorregut serà l'habitual de Xerta a Tortosa, amb aturada per esmorzar a Aldover. A l'arribada a Tortosa es farà l'acte reivindicatiu que enguany reivindicarà més aigua per al riu però també més sediments. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha deixat clar de la importància de canviar la planificació hidrològica de la conca de l'Ebre per poder rescatar el riu i el Delta del seu problema.

FOTO: ACN. Pla mig de la roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) amb Mireia Palos, Matilde Font i Manolo Tomàs, aquest 6 de juny de 2017.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari