Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Hortènsia Grau porta a la cambra catalana les peticions de la Plataforma “Salvem les ambulàncies a Terres de l’Ebre”

El Parlament aprova una resolució de Catalunya Sí Que es Pot per recuperar els serveis d’ambulàncies retallats a Terres de l’Ebre.

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot pel Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau, va aconseguir ahir aprovar amb els vots favorables de C’S, PSC, i el PP, l’abstenció de la CUP i el vot contrari de JxSí una resolució presentada pel seu grup per tal d’instar el govern a recuperar els serveis d’ambulàncies retallats a Terres de l’Ebre. Grau, que ha traslladat amb la moció les peticions de la Plataforma «Salvem les ambulàncies de les Terres de l’Ebre», ha aconseguit instar al govern a recuperar el servei nocturn de la única ambulància de SVA de Sant Jaume d’Enveja, d’una ambulància SVA medicalitzada 24 hores a l’Ametlla de Mar que va ser substituïda per un vehicle d’intervenció ràpida VIR, vehicle què també haurà de cobrir les emergències a la N-340 i que les ambulàncies a les de Xerta i Batea tinguin un horari complet, ja que amb el nou servei fruit del canvi de model del contracte del transport sanitari urgent a Terres de l’Ebre tindran només horari diürn.
De la mateixa manera, el text de la moció aprovat reclama garantir que aquelles unitats que en els darrers anys s’han retallat o han deixat de prestar el seu servei, tornin a funcionar les 24 hores, com a Santa Bàrbara que va passar de 24 hores a 11 diürnes, Sant Jaume d’Enveja, Xerta i Batea que van passar de 24 a 12 hores nocturnes.
“Tenint en compte la singularitat de les Terres de l’Ebre, on els desplaçaments que realitzen les ambulàncies al territori són de molta durada a causa de les llargues distàncies entre les poblacions i els hospitals, i que la reducció de les hores d’assistència sanitària d’aquest servei pot suposar a la pràctica deixar sense la cobertura necessària poblacions com l’Ametlla de Mar, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Xerta, Aldover, Benifallet o Paüls, contravenint d’aquesta manera el dret de tota la població a tenir una ambulància en un temps raonable en cas de necessitat o urgència, i al compliment de les isòcrones”, diu el text aprovat.
Davant d’aquesta situació, ha recordat Grau, la plataforma “Salvem les ambulàncies de les Terres de l’Ebre», va iniciar una recollida de signatures i ja se n’han recollit més 17.340 amb la finalitat d’adreçar aquesta petició al gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Sr. Albert Gómez, i al delegat del Govern, Sr. Francesc Xavier Pallarès. Per tant, ha dit Grau, la demanda de restablir els serveis d’ambulàncies “ve avalada” per la ciutadania del territori.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari