Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

A la Passió de Vilalba dels Arcs elaboraran un vi i oli seguint les passes de com ho feien els avantpassats fa 2.000 anys.

Publicat el 18/03/2015 20:37

Vilalba dels Arcs

Que el vi va tindre un paper protagonista a la Passió de Crist és un fet més que sabut. Però l’oli també hi va ser present, segons alguns evangelis, com a ungüent als peus de Jesús, entre altres facetes. Els dos productes tenen una gran presència a la Terra Alta, i enguany, el patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs hi donarà protagonisme a les seues representacions.
Des de fa vuit anys, la gent de la Passió de Vilalba dels Arcs elabora un vi seguint les passes de com ho feien els avantpassat fa 2.000 anys. Enguany, a més, hi afegiran un oli fet amb les mateixes característiques. Els dos productes seran usats durant les representacions que faran a la població, el Dijous Sant a la nit, i el Dissabte Sant, a la tarda.
Les representacions es duen a terme a l’aire lliure, i amb el poble com a escenari. Mobilitzen al voltant de 300 persones, entre actors i personal tècnic, en una població de 700 habitants.
Una altra de les característiques destacades de la passió de Vilalba és l’enfoc social que han donat al text, posant l’accent en algunes desigualtats. Com a exemple, el fet que, dels 12 apòstols, 6 siguen dones.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari