Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El brot de sarna a la Terra Alta i el nou producte de turisme familiar a l’Ebre, temes destacats en el Consell de Direcció de Govern

Publicat el 23/01/2015 17:58

GandesaPaülsPrat de Comte

També es van posar sobre la taula 2 projectes de línies elèctriques: la25 kV Paüls-Prat de Comte i la del Trabucador

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquesta setmana el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat, en què han destacat temes com el nou producte de turisme familiar que projecta el Departament d’Empresa i Ocupació i que es podria implementar als pobles de l’Ebre o un brot de sarna en cabres salvatges detectat a la Terra Alta, entre d’altres.
En concret, Xavier Pallarès ha destacat que el nou producte de Turisme Familiar destinat a pobles que podran obtenir aquest distintiu turístic “es presentarà en breu als municipis per tal que a través dels parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports i sota la marca Ebrebiosfera es pugui implantar aquest projecte als diversos municipis ebrencs que vulguin acollir-se”.
D’altra banda, també en la sessió del Consell de Direcció s’han posat sobre la taula dos projectes de línies elèctriques: la línia 25 kV Paüls–Prat de Comte que garantirà i reforçarà el subministrament elèctric actual a les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta. I la línia del Trabucador que “ja està el projecte definitiu a punt perquè informin els diversos departaments implicats i podria començar l’obra en un parell de mesos, solucionant així els problemes de subministrament a l’empresa explotadora de les Salines, millorant també l’impacte visual del paisatge deltaic i sobretot evitant la sinistralitat que la línia actual havia provocat”, ha explicat el delegat del Govern.
Al mateix temps, en la reunió del Consell de Direcció s’ha tractat extensament el brot de sarna sarcòptica que s’ha detectat en alguns exemplars de cabra hispànica en una zona de 4 àrees de caça dels termes municipals d’Horta de St. Joan, Prat de Comte, Bot i Gandesa, després de la mort de 2 exemplars. En aquest sentit, Pere Vidal ha destacat que el DAAM ja ha posat en marxa un protocol d’actuació transversal que inclou la revisió de tots els ramats privats de les Terres de l’Ebre i les analítiques a tots aquells exemplars que es considerin sospitosos de la malaltia i, finalment, com a darrera mesura s’abatrien els animals que fossin afectats. Al mateix temps, el director territorial ha especificat que “només han localitzat dos positius però, tenim la sospita que podria haver afectats uns 10 o 12 exemplars en les àrees de caça privades, mentre que cap d’ells es troba en la Reserva de Caça dels Ports, per això, donarem autoritzacions als privats per controlar el seu espai i abatre exemplars en cas de necessitat, o bé els donarem suport si així ho sol·licitin a l’administració”.
El brot no implica una situació crítica per a l’espècie de cabra hispànica als Ports, segons ha avançat Pere Vidal que ha destacat que “si cal augmentarem el número d’exemplars nets que tenim al tancat i garantir així que l’espècie continuï més enllà d’aquest episodi de sarna”.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.