Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Conseller de Salut, a les Terres de l’Ebre

Publicat el 19/12/2014 11:20

PaülsTortosa

Boi Ruiz va inaugurar dissabte 13 de desembre diverses instal·lacions sanitàries del territori

El conseller Boi Ruiz, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va inaugurar el consultori local de Paüls, les noves instal·lacions de rehabilitació del CAP Baix Ebre i els serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria de l’Hospital de Tortosa.

La primera visita va ser a Paüls, on Ruiz acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Júlia Celma, va inaugurar un consultori que dóna cobertura sanitària als 600 habitants de la població. Té una superfície de 183,97 m2 i el cost total de l’obra i l’equipament ha estat de 630.208,58E. Seguidament el conseller, acompanyat de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, es va desplaçar al CAP Baix Ebre on va inaugurar les noves instal·lacions del servei de rehabilitació. Aquestes remodelacions que han durat dos mesos, han costat 285.224,62 E. Finalment, el conseller es va traslladar a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on també va inaugurar les noves instal·lacions dels serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria. La nova area ocupa 395 m2 i s’ha executat en 16 mesos, amb una inversió total de 555.549 E. Amb les noves dependències es millora, d’una banda, la pràctica de l’endoscòpia digestiva, que ha experimentat un increment de forma significativa els darrers dos anys arran del cribratge poblacional de càncer de colon i recte a la comarca del Baix Ebre i del Montsià, i de l’altra, les endoscòpies respiratòries. En aquesta actuació s’ha modernitzat l’àrea de gabinets, amb la creació de quatre noves sales, i s’han redefinit els circuits dels pacients, de manera que s’ha millorat el nivell de respecte a la seva intimitat i el confort. La nova distribució evita temps morts i millora la capacitat d’assistència i de resolució. El Dr. Josep Giné, Cap de Secció Aparell Digestiu, va recordar que “ha estat una demanda durant molt de temps aconseguir sales on portar a terme les endoscòpies amb bones condicions” i va demanar al conseller que “quan es plantegin els problemes de la Sanitat a les nostres terres tinguin en compte la distància que ens separa dels centres d’alt nivell de complexitat i la dificultat que això representa per poder atendre com cal als nostres pacients”.

Queixes
Durant la visita, i en concret en arribar el Conseller a l’Hospital Verge de la Cinta, un grup de persones van manifestar les seues queixes sindicalistes per les retallades i per les millores que estan exigint.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.