Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Suport majoritari a la consulta del 9N per part dels ajuntaments ebrencs

Ahir es van afegir el d’Alcanar i el de la Ràpita, entre altres

Al llarg de la darrera setmana s’han dut a terme diferents plens extraordinaris a ajuntaments de les Terres de l’Ebre per tal de decidir sobre la consulta del 9N. Gairebé tots els ajuntaments han estat a favor de que es realitzi.

Els primers en mostrar el seu suport, seguint els passos de l’Aldea i del Consell Comarcal del Baix Ebre, al llarg del dilluns, van ser els d’Amposta, que va aprovar la consulta amb els vots a favor dels 11 regidors del grup de CiU, 6 d’ERC, l’abstenció dels 3 regidors del PSC i l’absència del regidor de PxC; el d’Ulldecona, on tots van estar a favor amb la excepció dels independents que es van abstendre, i el vot en contra del PP, i el de Corbera d’Ebre i el de Móra d'Ebre, on tots els grups municipals menys el PP, van votat a favor.
Seguidament Tortosa es va pronunciar aprovant la consulta malgrat l’absència del PP i PxC, i els vots en contra de tots els membres del PSC.
Un cas significatiu va ser Flix, per la seva implicació ciutadana que va fer que la sala de plens, on es va aprovar la consulta per unanimitat, es quedés petita. Així mateix, també unanimitat, es va votar a favor a Tivissa, Miravet, Arnes, Campredó, Batea i Ginestar durant el passat dilluns, i es van unir dimarts Deltebre, Xerta i el Consell Comarcal de la Ribera. Per la seva part, la consulta va ser aprovada per majoria a Roquetes, Bítem, la Sénia, Benifallet i Riba-roja d’Ebre, entre d’altres municipis. A Sant Jaume es va generar més debat per l’abstenció de cinc regidors socialistes. Però la moció va tirar avant amb els vots favorables de CiU (4) i ERC (1).
Dimecres, es van afegir al suport majoritari, que ja hi havia fins aquell moment, els consistoris de l’Ampolla, Bot i Móra la Nova, d’aquesta forma més de la meitat dels Ajuntaments ebrencs s’havien posicionat a favor de que el poble català pugui pronunciar-se el proper 9 de novembre. I amb tots els que s’han sumat posteriorment es pot dir que hi ha una aplastant majoria de consistoris ebrencs que recolzen la consulta. La Ràpita cal dir que celebrava el Ple ahir la nit i que s’esperava també el seu suport perquè la moció fou presentada per CiU i ERC que disposen de majoria. Així mateix, també ahir, Alcanar es va unir a la inèrcia de donar-hi suport amb 11 vots a favor (8 d’ERC i 3 de CiU i 6 en contra, 3 del PSC i 3 del PP). Destaquem que Horta, Godall, el Mas de Barberans i Aldover no van celebrar ple extraordinari per al suport a la consulta. Per la seva part, el PP qualifica la consulta d'antidemocràtica i en molts ajuntaments no s'ha presentat als plens extraordinaris, amb l’excepció de l'ajuntament de Camarles, cas especialment curiós donat que inclús el regidor del PP, Carmelo Redó, va votar a favor.
Aclariments del PP
Xavier Dalmau i Ximo Llopis, portaveus del Grup Municipal del PP a Tortosa i Roquetes, van fer una roda de premsa dimarts per explicar la no assistència al Ple extraordinari en el que s’havia d’aprovar el suport a la consultat del 9-N. “No entenem que fos un ple extraordinari i urgent perquè la llei de consulta no està publicada oficialment. I no és, baix el nostre punt de vista, competència dels ajuntaments convocar-ne un per aquest motiu, per donar suport a la consulta. Es un tema que, lògicament, ens afecta, però creiem que no ho ha de debatre un ajuntament. Pertany al Parlament i als Diputats. El cert és que si hagués estat un ple ordinari, haguéssim anat. Però no vam fer -ho per les raons esmentades”.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.