Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Maria Beltran: “La reforma de la Llei de Bases de Règim Local del PP desprotegeix i abandona milers de dones”

Publicat el 02/07/2013 13:05

AmpostaTivenysTortosa

L’alcaldessa de Tivenys i presidenta del PSC de l’Ebre, Maria Beltran, va participar dissabte passat en una jornada organitzada per l’Ajuntament de Fuenlabrada sobre l’impacte de la reforma de la Llei de Bases de Règim Local en les polítiques d’igualtat. Beltran, presidenta de la Comissió de Polítiques d'Igualtat de la Federació de Municipis de Catalunya, va ser contundent en assenyalar que la proposta del govern del PP “desprotegeix i abandona a milers de dones” ateses en centres vinculats als ajuntaments.

“La nova llei pretén eliminar les competències en matèria d’igualtat pròpies dels ajuntaments i suprimir les que tenia delegades; per tant es produeix el desmantellament dels centres municipals de la dona, dels centres d’atenció i informació a les dones maltractades i la finalització de programes municipals d’ocupació femenina”, va advertir durant la seva intervenció, tot afegint que desapareixen també els serveis municipals que faciliten a la dona la conciliació de la vida laboral i familiar, com l’atenció i cura de la tercera edat i la dependència i l’educació de 0 a 3 anys.Beltran també considera molt greu que la nova llei destrueix les polítiques d’igualtat i la prevenció i assistència a les víctimes de violència de gènere que es presten des dels ajuntaments. Aquesta reforma, d’altra banda, impossibilita als ajuntaments de més de 20.000 habitants exercir per delegació de la comunitat autònoma la promoció de la igualtat de les dones; facilita el traspàs de competències dels ajuntaments menors de vint mil a les diputacions provincials, que a les Terres de l'Ebre són tots menys els de Tortosa i Amposta, i privatitza serveis socials. “Moltes dones de l’àmbit local i rural no tindran accés als mateixos serveis que les dones que resideixen en les grans ciutats”, va advertir, tot lamentant que la llei representa un retrocés en temes d’igualtat i proximitat que poden obligar a començar de nou de zero després dels avenços aconseguits en la millora de l’estat del benestar.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.