Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les alcaldies del Montsià i el Baix Ebre es reuneixen amb el COPATE per abordar els reptes del consorci

Publicat el 20/06/2024 18:22

GarciaMas de Barberans

Avui ha tingut lloc un Consell d'Alcaldies que ha reunit els representants dels 26 municipis del Montsià i Baix Ebre. L'objectiu de la trobada ha estat tractar els reptes actuals i futurs del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), posant especial èmfasi en la resolució dels problemes de tresoreria i en l'ampliació del dipòsit controlat del Mas de Barberans.


Un punt destacat del consell d’alcaldies ha estat la proposta per tal que els Ajuntaments passin a formar del consorci, delegant ells mateixos les competències al consorci sense la intermediació dels Consells Comarcals. Aquesta mesura pretén simplificar la gestió i millorar l'eficiència de les operacions del consorci. “Això requeriria d’un canvi important en els estatuts del COPATE i hem de procurar anar alineats tan tècnicament com políticament per què l’encaix es produeixi i garantim el bon funcionament del consorci” ha explicat Ivan Garcia, President del COPATE.


Durant la reunió, s'ha destacat, també, la necessitat de solucionar els problemes de tresoreria actuals. Esta mesura és essencial per a poder finançar la fase 4 del projecte d'ampliació del dipòsit controlat del Mas de Barberans, una infraestructura clau per a la gestió eficient dels residus a la regió. Ivan Garcia ha posat èmfasi en “la importància d'accelerar este procés per a poder tornar a portar els residus al dipòsit controlat
el més aviat possible per garantir un bon servei i de qualitat”.


Està previst que en les properes setmanes es torni a convocar un altre consell d’alcaldies per tal de fer un pas més i prendre una decisió de quins seran els següents passos per resoldre la situació actual.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari