Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Plataforma en Defensa de l'Ebre tornarà a denunciar la manca de sediments i el poc cabal del riu en la 23a piraguada

Publicat el 22/05/2024 20:20

Aldover

La Plataforma en Defensa de l'Ebre tornarà a denunciar la manca de sediments i el poc cabal del riu en la 23a piraguada


L'acció "reivindicativa i lúdica" se celebrarà el pròxim 9 de juny amb un centenar d'embarcacions




La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) tornarà a denunciar la manca de sediments i el poc cabal del riu en la popular piraguada que organitza cada any. L'acció "reivindicativa i lúdica" arriba a la 23a edició i se celebrarà el 9 de juny, coincidint amb les eleccions europees. La plataforma ofereix un centenar d'embarcacions perquè la ciutadania s'apropi a l'aigua i sigui conscient del "mal estat de salut" en què es troba el riu de manera estructural. "Des de sobre" el riu es vol mostrar "el poc cabal que porta l'Ebre i la claredat de l'aigua" que evidencia la falta de sediments, com han recordat des des de la PDE. "Hauria de ser tèrbola, i significaria que porta sediments que alimentarien el Delta", ha dit la portaveu Mireia Palos.



La PDE no ha buscat expressament la coincidència de la 23a piraguada popular amb la celebració de les eleccions europees, però l'organització considera que la crida a les urnes no afectarà la jornada, ja que ambdós actes són compatibles.


Palos ha lamentat que la sequera "faci reviure vells fantasmes". "Volem que la gent sigui conscient que l'Ebre no és un riu amb excedents ni reserves, ni l'aigua es llença al mar, ni cap d'aquests arguments que intenten inculcar en la gent", ha lamentat. L'acte reivindicarà i defensarà "que el riu Ebre "necessita aigua i sediments" i que el territori "vol que sigui un riu viu".


Manolo Tomàs ha afegit que aquest final de temporada que representa la piraguada, és un "clàssic" de la PDE, permet refermar la presència de la plataforma i les seves reivindicacions. Quan s'aturen a esmorzar a Aldover durant la baixada amb piragües també es fa un balanç de la temporada i s'aprofita per recollir idees per a la següent.





Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari