Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Maria José Rallo, nova gerent de l’Hospital Comarcal d’Amposta

Publicat el 20/03/2024 17:26

AmpostaTortosa

La doctora assumeix també la direcció mèdica del centre hospitalari comarcal.


La Junta General de l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA), presidida per l’alcalde Adam Tomàs, ha nomenat la doctora Maria José Rallo com a gerent de l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA), un càrrec que ha assumit avui dimecres 20 de març i que també compaginarà amb les funcions de directora mèdica del centre. La creació d’aquesta nova figura de gerent respon a l’increment de volum de l’activitat que ha registrat l’Hospital Comarcal d’Amposta els darrers vuit anys i després de la sortida del grup Sagessa, per garantir el creixement i la millora del servei.


Maria José Rallo s’incorpora a la Gerència de l’Hospital Comarcal d’Amposta després d’haver dirigit l’Hospital Verge de la Cinta des del 2018 fins el febrer d’aquest 2024. Llicenciada en medicina i cirurgia el 1991 i especialista en Medicina Familiar i Comunitària el 1997, té una àmplia formació assistencial i en gestió, en què destaquen els màsters d’Urgències i Emergències (UB) i de Direcció d’Institucions Sanitàries (UB), així com el postgrau de Disseny per a la Gestió Clínica (UOC) i el Curs de Gestió Clínica Bases, Avenços i Reptes, a més de cursos relacionats amb la qualitat, la seguretat hospitalària, la comunicació i les habilitats directives, i la deontologia professional, entre d’altres. Actualment està cursant un Màster de qualitat i seguretat per la Fundació Donabedian per a la millora de la qualitat assistencial.


El 1998 va entrar a formar part del Servei d’Urgències de l’Hospital de Tortosa, primer com a adjunta i, fins el 2018, com a cap de servei. Va ser llavors quan va assumir el càrrec de Directora juntament amb la Direcció Mèdica de l’Hospital fins avui.


D’altra banda, la seva experiència assistencial l’ha fet conèixer en primera persona l’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre, com a resident i metgessa especialista, i també la resta de proveïdors sanitaris del territori. 


L’alcalde i president de la Junta General de l’HCA ha valorat molt positivament el nou nomenament: "És una gran oportunitat poder comptar amb una gran professional ampostina que s’estima les Terres de l’Ebre al capdavant de l’Hospital Comarcal d’Amposta que ha tingut un gran creixement els darrers anys i que volem que segueixi sent un referent al conjunt del territori".


Un projecte per una atenció de qualitat


La doctora Maria José Rallo encara aquest repte professional amb un objectiu principal molt clar:  "oferir una atenció humanitzada i de qualitat al pacient". "Per assolir-ho, treballarem el model assistencial basat en les 4P: predictiu, preventiu, personalitzat i participatiu", explica la nova gerent del HCA, tot afegint que "també treballarem per augmentar l’eficiència, millorar la gestió de malalts crònics i complexos i la gestió de l’atenció urgent, treballar per l’equitat territorial fomentant aliances i convenis territorials, incrementar la participació dels pacients i fomentar el seu empoderament i focalitzar l’activitat sobre qualitat i seguretat en tots els àmbits de l’organització".


El projecte de gestió de l’HCA que implementarà la nova gerent també aposta per una revisió de l’organigrama i l’estructuració de tasques, per la gestió per processos (urgències, ambulatori, hospitalització, quirúrgic/obstètric), per una planificació estratègica de l’activitat i també per apostar la formació continuada del personal, entre d’altres.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari