Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salut inverteix 60 M€ en la millora dels centres de salut de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre

Publicat el 19/03/2024 10:38

FlixL' Ametlla de MarRoquetesTortosa

 


El Departament de Salut ha donat un impuls a la construcció de nous equipaments sanitaris a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre. En aquest últim any, s’han licitat i iniciat projectes per valor de fins a 60 milions d’euros, entre els quals destaca especialment el projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), però també la renovació quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME), entre d’altres.


L’ampliació de l’HTVC, amb una inversió de 38,7 milions d’euros, contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, amb un nou edifici que connectarà amb l’edifici actual i que disposarà d’un aparcament soterrat, una nova connexió mitjançant ascensors entre l'Hospital i el centre de la ciutat de Tortosa i una reforma de més de 1.200 metres quadrats d’espais alliberats de l’edifici actual.


Aquest nou edifici permetrà modernitzar espais i equipaments per tal d’incrementar i adequar la capacitat assistencial de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre a les necessitats actuals de salut de la població, alhora que facilitant als professionals l’espai i l’equipament necessaris per a desenvolupar les seves tasques amb criteris d’eficàcia, eficiència i qualitat dels resultats.


Com a part d’aquesta ampliació, Salut ha invertit 6,8 milions d’euros en un aparcament exterior que ha tingut molt bona rebuda per part dels usuaris de l’hospital, ja que soluciona els problemes que hi ha hagut històricament al voltant de l’aparcament al Verge de la Cinta. Destaca també la inversió de 2 milions d’euros de la reforma de tota l’àrea d’urgències del centre, ja en funcionament.


Nova àrea quirúrgica a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre


L’Hospital Comarcal Móra d’Ebre ha finalitzat ja la segona fase del projecte d’ampliació, millora i renovació tecnològica de l’àrea quirúrgica del centre. Aquesta reforma s’ha dividit en 3 fases, i suposarà en total una inversió d’aproximadament 7 milions d’euros.


La primera fase d’aquesta nova àrea quirúrgica va consistir en la Nova Àrea d’adaptació al medi per a Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) i l’Àrea de gabinets d’endoscòpia i de cirurgia menor, així com la sala d’actes. En la segona fase s’han reformat l’Àrea d’esterilització i un quiròfan, alhora que s’ha fet una nova sala de parts humanitzada. La tercera fase, que es licitarà pròximament, inclourà l'adequació i renovació dels dos quiròfans restants.


A més a més, ja s’ha licitat la redacció del projecte bàsic i executiu, així com la posterior direcció de les obres per a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica l’HCME. Aquesta iniciativa, valorada en 0,7 milions d’euros, vol millorar l’eficiència energètica, baixar consums en els edificis públics i transitar cap a les energies renovables.


Inversions a l’Atenció Primària


Pel que fa a l’Atenció Primària, s’han iniciat les ampliacions dels CAP de l’Ametlla de Mar i Roquetes, que avancen a bon ritme i es podran estrenar abans que acabi l’any, s’ha engegat també la construcció del nou Consultori Local de Jesús, previst per principis de 2025 i aviat s’iniciaran els tràmits per a licitar els projectes dels nous CAP de Móra d’Ebre i Flix.


L'ampliació del CAP l’Ametlla de Mar ha suposat una inversió de2,3 milions d’euros, i ampliarà una superfície de 819 metres quadrats l'actual CAP, que passarà a disposar d’una nova àrea de rehabilitació que inclourà dues consultes i un gimnàs amb una zona de boxes polivalents. La primera i segona planta albergaran 8 consultes polivalents per a donar resposta a les noves necessitats d’Atenció Primària sorgides a partir de la incorporació dels nous rols professionals. A més, s’hi ubicarà una nova Aula d'Educació Sanitària que permetrà dotar d'espais per a la docència de professionals del CAP.


Per altra banda, l’ampliació del CAP Roquetes suposarà una inversió de 2,9 milions d’euros, i sumarà una superfície de 1.068 metres quadrats. L’objecte d’aquesta ampliació consisteix a traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l’HTVC, per a poder destinar els espais actuals a activitat assistencial específica d’un hospital de referència i, alhora, apropar als usuaris aquests serveis pel fet d’ubicar-los en una localització de més fàcil accés per la població. A més, aquesta ampliació permetrà també traslladar l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre per a poder destinar els espais a consultes polivalents on dur a terme activitat assistencial de diferents serveis del territori.


Les obres del nou Consultori Local de Jesús, amb una inversió d’1,6 milions d’euros, es van iniciar durant el mes de gener. El nou consultori permetrà disposar d'espais assistencials més adequats i millorar l'accessibilitat, amb un augment significatiu de les sales de consulta, que seran 9 en total, incloent-hi 4 sales de consulta mèdica, 4 de consulta d'infermeria i una sala de consulta polivalent/extraccions i tractaments d'emergència i observació. A més, hi haurà una aula per a grups/educació sanitària.


Els CAP de Móra d’Ebre i Flix, a la rampa de sortida


Salut iniciarà, una vegada disposi dels terrenys, el projecte de construcció d’un nou CAP a Flix i d’un nou CAP a Móra d’Ebre, dues infraestructures molt necessàries per a la comarca de la Ribera d’Ebre. Actualment, s’estan acabant els tràmits per la cessió dels terrenys amb els dos ajuntaments, i una vegada cedits es podrà licitar la redacció del projecte per als dos centres.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari