Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Més de 1.200 persones han visitat l'exposició del llegat del músic Felip Pedrell al Museu de Tortosa

Publicat el 14/03/2024 18:21

GarciaTortosa

Es presenta el catàleg de la mostra 'L'empremta de Pedrell' i l'edició de la partitura 'I Trionfi' publicada per Ficta Editorial.


Més de 1.200 persones han visitat des del passat mes de desembre l'exposició 'L'empremta de Felip Pedrell' a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa. Una mostra organitzada pel Museu de la Música de Barcelona-Centre Robert Gerhard el 2022, amb motiu del centenari de la mort del musicòleg i mestre tortosí. Precisament, com a cloenda dels actes de l'Any Pedrell, ahir va tenir lloc a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa la presentació del catàleg de l'exposició i de l'edició de la partitura 'ITrionfi' publicada per Ficta Editorial. Una presentació que va anar a càrrec del director del Museu de la Música, Jordi Alomar; la regidora de Cultura, Mar Lleixà; els comissaris de l'exposició Marc Heilbron, Cristina Álvarez i Ilaria Sartori i Bernat Cabré, editor de Ficta Editorial. La cloenda de l'acte va anar a càrrec de l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.


La presentació del catàleg de l'exposició de Pedrell i l'edició de la partitura que s'ha recuperat conviden a revisitar el llegat del gran mestre tortosí des de la contemporaneïtat.


Aquest cap de setmana tindrà lloc un taller familiar i una visita guiada amb la historiadora i musicòloga Cristina Favà i música en viu d'Accent Ensemble a l'exposició de Pedrell del Museu de Tortosa. La mostra es pot visitar fins al 31 de març, una exposició que reivindica el llegat de Pedrell i està estructurada en sis àmbits temàtics, més un espai sonor amb 25 altaveus que permeten escoltar composicions del mestre tortosí.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari