Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els municipis del Baix Ebre pagaran part dels tractaments de la mosca negra en funció de la població i la façana fluvial

Publicat el 15/02/2024 15:59

Garcia

 


La proposta inclolu els pobles que es trobin a una distància màxima de cinc quilòmetres del riu
Els alcaldes i alcaldesses del Baix Ebre han aprovat aquest dimecres la fórmula per pagar la quarta part dels costos del tractament contra la mosca negra que correspon als municipis. El Consell d'Alcaldies ha aprovat la proposta tècnica, segons la qual, pagaran els municipis a menys de cinc quilòmetres de la llera de l'Ebre -on s'efectuen els tractaments. Ho faran en funció del nombre d'habitants -aspecte que pesarà un 50%-, la façana fluvial -un 25%- així com una quarta part restant com a import fix. Amb motiu del primer tractament de la temporada, el president del COPATE -organisme que efectua els tractaments-, Ivan Garcia, va avisar que sense les aportacions locals -d'un màxim de 6.000 euros- podia caure algun de les aplicacions.Segons va apuntar Garcia, els municipis haurien d'aportar de mitjana uns 2.000 euros cadascun per completar la quarta part del finançament del nou model, que preveu un pressupost de 535.000 euros, dels quals la meitat corresponen a la Generalitat i un 25% a la Diputació de Tarragona.


Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert, la proposta s'ha fet buscant el "consens" i la "solidaritat" entre els diferents municipis plantejant unes bases "equilibrades" i "corresponsables".


"A finals d'any ens vam comprometre a canviar la fórmula i, amb la introducció de les noves variables, hem aconseguit el finançament necessari per a tots els tractaments que els tècnics estipulen per tenir la població de mosca negra controlada", ha assegurat el president del Consell Comarcal, Antoni Gilabert.


Respecte el tractament del mosquit, les alcaldies han destacat la importància de deixar la porta oberta a afegir algun tractament més a finals d’estiu. El bon temps i les elevades temperatures contribueixen a que la temporada turística sigui més llarga i, aquest tractament extra, donaria resposta a les noves necessitats.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari