Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Albert Salvadó: “El 2023 hem posat damunt la taula molts projectes estratègics per a les Terres de l’Ebre”

Publicat el 19/12/2023 17:16

AmpostaL' AldeaTivenysTivissaTortosaXerta

“Tenim actuacions històriques, amb compromisos pressupostaris amb centenars de milions d’euros que estem concretant i començant a executar”, ha valorat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre en el darrer Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern de l’any.


El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha valorat molt positivament l’acció de Govern desenvolupada durant el darrer any a les Terres de l’Ebre.


“El 2023 hem posat damunt la taula molts projectes estratègics per a les Terres de l’Ebre”, ha destacat després de la sessió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern, la darrera de l’any. “Tenim actuacions històriques, amb compromisos pressupostaris amb centenars de milions d’euros que estem concretant i començant a executar”, ha precisat Salvadó.


El màxim representant del Govern territorial ha posat l’accent en la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre. “És una fita històrica i imprescindible per millorar la mobilitat en transport públic a l’interior de les Terres de l’Ebre i amb la resta de Catalunya, al 2024 farem la integració amb el Camp de Tarragona i al 2025 serà total”, ha valorat Salvadó.


Encara en l’àmbit de la mobilitat, el Govern ja ha impulsat tots els projectes per a transformar la C-12 en un eix 2+1 a les Terres de l’Ebre, amb una inversió de prop de 128 milions d’euros fins al 2030, 100 dels quals al seu pas per les Terres de l’Ebre. Els trams Amposta – Vinallop (Tortosa) i Tivissa – Móra la Nova ja estan redactats i se sotmetran a audiència pública a principis de 2024. “L’objectiu és començar les obres l’any 2024 i així estem avançant”, ha dit el delegat del Govern.


Salvadó també ha avançat que s’està avançant amb la redacció del Pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) del polígon Catalunya Sud per ordenar 675 hectàrees d’activitat econòmica i logística als termes municipals de Tortosa i l’Aldea per tenir-lo aprovat definitivament el 2024, en paral·lel al ramal ferroviari.


En l’àmbit de la Salut, el delegat del Govern ha destacat l’inici de les obres d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta: “Mai s’havia executat a les Terres de l’Ebre una  inversió de 40 milions d’euros en dos anys”. Salvadó també ha explicat de nou com s’està avançant, en paral·lel, amb el projecte del nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre.


El delegat del Govern també ha posat de relleu l’Estratègia Delta, amb un pla d’inversions que ascendeix a 117 milions d’euros fins al 2032 per protegir el delta de l’Ebre davant els efectes del canvi climàtic, la subsidència i la regressió i que contempla actuacions que ja s’han començat a executar.


La Taula per a l’impuls de la Formació Professional a les Terres de l’Ebre per alinear la demanda de perfils professionals amb l’oferta del sistema educatiu i del món de l’empresa i les preferències de l’alumnat, el servei Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència, l’atenció integrada social i sanitària, la recta final del projecte europeu LIFE MigratoEbre per la recuperació de peixos migratoris i millora de la connectivitat ecològica al tram final de l’Ebre, amb les obres de la rampa de peixos a l’assut de Xerta-Tivenys i l’alliberament d’esturions, i del Programa de Resiliència Urbana a les Terres de l’Ebre d’ONU-Hàbitat són alguns dels projectes que també ha destacat Salvadó que, en referència al Fons de Transició Nuclear, confia que al 2024 es pugui avançar amb la identificació i priorització de projectes que generen ocupació a les Terres de l’Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari