Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Rècord de visitants i expositors a la XV edició de la Fira d’Artesania De la Fusta i el Moble de la Sénia

Publicat el 24/10/2023 15:49

La Sénia

La mostra ha acollit a més de 4.000 visitants d’arreu del territori català.


Els dies 21 i 22 d’octubre s’ha celebrat, al municipi de la Sénia, la XV Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble i la X Festa del Moble, organitzada per l’Ajuntament de la Sénia i l’Associació d’Artesania de la Sénia, amb la col·laboració de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (FECOMS). Un cap de setmana dedicat exclusivament al sector de la fusta i el moble.


La Fira, reconeguda pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) com una de les catorze fires monogràfiques d’artesania a Catalunya, ha comptat amb la participació de quaranta expositors provinents del territori Català i Valencià. Tots ells professionals que treballen la fusta de manera artesana per demostrar que es tracta d’un ofici viu i molt arrelat al poble de la Sénia.


Aquest any, com a novetat, la mostra ha incorporat altres actes i activitats per complementar l’exposició de productes artesans, com ara les conferències impartides a càrrec del Gremi de la Fusta i el Moble dins del marc de la X Setmana de la Fusta de Catalunya.


A més a més, s’han organitzat tallers infantils per als més petits de casa, juntament amb el ja tradicional tren turístic i el carrusel infantil. Paral·lelament, a l’exterior del recinte firal s’ha habilitat una zona d’oci i de lleure exterior en què tots els visitants han pogut gaudir de diferents parades de restauració i de música en viu.


Altrament, per tal de demostrar l’origen de l’artesania, s’ha dut a terme l’exhibició del ròssec, un acte que recrea l’ofici del rossegador, qui antigament s’encarregava de baixar els troncs dels Ports amb l’ajuda dels matxos i les mules. A més a més, amb les recreacions i les demostracions d’ofici, diferents artesans han pogut mostrar com es treballava - i com es continua treballant - la fusta de forma artesana per tal de crear peces úniques i exclusives.


Finalment, la celebració de la mostra també ha estat el fil connector amb les tendes de mobles de la Sénia, les quals han ofert a la seva clientela descomptes i sortejos de fins a 2.000 €, dins del marc de la X Festa del Moble.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari