Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Reorganitzaran la Formació Professional de l'Ebre per fer-la eficient amb la demanda i estratègica per als reptes futurs

Publicat el 26/07/2023 17:53

AmpostaTortosa

El Govern encapçala una Taula per a l'Impuls de la Formació Professional que interpel·la tots els agents socioeconòmics.
(ACN) - Administracions i agents socioeconòmics definiran un nou model de Formació Professional que respongui a les necessitats empresarials, als interessos dels estudiants i a les estratègies i reptes de desenvolupament futur de les Terres de l'Ebre. Sobre un diagnosi actual dels estudis de cicles formatius, es posaran a reorganitzar l'oferta formativa amb l'objectiu que els primers canvis comencin en el curs 2024/2025. El delegat del Govern, Albert Salvadó, ha defensat que la Taula d'Impuls que s'ha constituït buscarà un model "transversal, innovador i capdavanter" i ha de trobar "l'encaix ideal" entre l'oferta empresarial i la demanda dels alumnes i preparar el territori per a sector emergents com el 5G, les renovables o l'economia blava.Formen part de la Taula per a l'Impuls de la Formació Professionals els agents socioeconòmics - Cambres de Comerç, PIMEC, AECE, UGT, CCOO, USOC -, els principals centres educatius que imparteixen cicles formatius al territori – l'Institut de l'Ebre i l' Institut Montsià - i representants institucionals dels consells comarcals, els Ajuntaments de Tortosa i d'Amposta, els directors de Presidència, Empresa i Treball, Educació, Acció Climàtica, així com la Coordinació territorial de Joventut i l'IDECE.


Actualment, a l'Ebre s'ofereixen 53 cicles de grau mitjà, 40 cicles de grau superior, 6 cicles de grau bàsic, 6 cursos d'especialització, 5 certificats de Professionalitat i 17 PFI (Programes de Formació i Inserció). El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) va oferir l'any passat 99 certificats de professionalitat amb 1.305 beneficiaris, 15 cursos de l'àmbit sociocultural i de la comunitat, amb 216 beneficiaris, i 11 itineraris formatius d’atenció sociosanitària i teleassistència amb 158 beneficiaris.


El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, que té encomanada la gestió de la formació d'oferta adreçada a les persones ocupades, ha ofert 4.122 places i 300 accions formatives, amb 200 places amb certificats de professionalitat, 72 persones orientades amb el Programa Projecta't i 363 persones formades amb el Conforcat a Mida.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari