Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Govern i Kronospan signen un acord perquè l’empresa inverteixi 150 MEUR per obrir una nova línia de producció a Tortosa

Publicat el 07/07/2023 15:15

L' AldeaTortosa

Amb aquest nou projecte, la inversió total de Kronospan a Catalunya ascendiria amés de 600 milions d’euros, la generació de 250 llocs de treball directes i més de1.500 d’indirectes


La Generalitat de Catalunya i la multinacional Kronospan han signat, aquest dijous, una cord mitjançant el qual l’empresa austríaca impulsarà una nova línia de producció de taulers d’OSB a Tortosa i l’Aldea. Aquest nou projecte suposarà una nova inversió de 150 milions d’euros i la creació de 75 nous llocs de treball directes.


Ho han anunciat des de les instal·lacions de Kronospan a Tortosa el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la consellera de Territori, Ester Capella, i el director general de Kronospan, Javier Macicior. La nova línia estarà ubicada al Polígon Industrial Catalunya Sud, a la fàbrica de 25 hectàrees de la companyia, destinada a la producció de taulers derivats de fusta.


Segons el conseller d’Empresa  i Treball, Roger Torrent, “aquesta nova inversió significa un impuls estratègic per a les Terres de l’Ebre, es traduirà en llocs de treball i en prosperitat pel territori, i contribuirà a reforçar el sistema productiu de Catalunya”.


Torrent ha remarcat el suport del Govern al projecte perquè “contribueix a l’objectiu de reindustrialitzar Catalunya amb indústria sostenible i “ajudarà a dinamitzar el teixit econòmic local i del conjunt de les Terres de l’Ebre”.


El conseller ha recordat que aquest acord ha estat possible gràcies al “treball conjunt” entre el Govern -a través de tres departaments diferents l’empresa i els ajuntaments, i ha agraït “a totes les parts la col·laboració i la voluntat d’en- Per la seva banda, la consellera Capella ha subratllat el compromís del Departament de Territori amb l’impuls de l’activitat econòmica arreu. “No només dotem el país d’infraestructures de transport, sinó que també impulsem sòl industrial en sectors d’activitat econòmica; sectors de qualitat que creïn valor, que siguin sostenibles, competitius, ben connectats i que permetin arrelar la gent arreu del territori”. “En aquest cas, -ha afegit- coordinem dues actuacions: l’ordenació del sòl i la connexió a la infraestructura ferroviària”.


La titular de Territori ha recordat que el Departament està redactant un Pla director urbanístic “amb l’objectiu de reordenar un sector de 675 hectàrees d’activitat econòmica i logística, amb un futur accés a la xarxa ferroviària, i possibilitar la implantació d’una terminal intermodal de mercaderies”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari