Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Més de 30 explotacions agràries, restaurants i allotjaments del Baix Ebre participen a ‘Benvinguts a Pagès’

Set explotacions agràries, cinc restaurants, catorze allotjaments i cinc activitats complementàries formen el programa de ‘Benvinguts a Pagès’ al Baix Ebre, la setena edició de la festa de la pagesia catalana, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, a tot el país. ‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat, a través del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball i en què col·labora el Consell Comarcal del Baix Ebre, així com altres entitats i ens comarcals.


Les empreses participants del Baix Ebre han recollit avui el material promocional al Consell Comarcal del Baix Ebre, un material que distribuiran a les seues explotacions durant el cap de setmana en què obriran les portes als visitants. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, s’han reunit avui amb les empreses del Baix Ebre que hi participen i els han agraït la seua implicació en aquesta iniciativa que contribueix a promocionar el món agroalimentari de la comarca.


“Durant dos dies les explotacions obriran les portes de casa seua perquè descobrim l’origen dels productes i aquesta relació més directa entre productor i consumidor ens permetrà fomentar el consum responsable i promocionar els productes de proximitat”, ha assenyalat Faura.


‘Benvinguts a Pagès’ s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd i el pla estratègic de l’alimentació de Catalunya en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector.


Pel que fa a les explotacions que es podran visitar durant el cap de setmana són Sidialda Natura, Múria Centre d’Interpretació Apícola i molí d’oli Rafeló al Perelló; molí rústica Faiges a Tortosa; L’horta de Carme a Camarles; Fruita, mel i oli Vallespí a Benifallet i Licarfruit a Bítem. Quant a les activitats complementàries que s’han sumat a la iniciativa hi ha la visita a la musclera Mirador Badia del Fangar; la descoberta del món del sake a Kensho Shake (l’Ampolla); un tast de vermut a la Botiga de l’Ebre (Deltebre); una passejada en bicicleta elèctrica pels arrossars del Delta amb Deltacleta i la visita al centre d’interpretació de l’arròs La Torra (Camarles).


Per tal de visitar les explotacions, de forma gratuïta, cal reservar prèviament l’entrada al web www.benvingutsapages.cat.


A més, els restaurants de la comarca que participen a ‘Benvinguts a Pagès’ són Bahama Beach Club, Mas d’en Curto, La Barraca, Lo Goleró i Rull. I finalment, els allotjaments adherits a la festa de la pagesia són l’antiga estació de Benifallet; Ca les Barberes (Paüls); Casa Josep (Camarles); Casa l’Espiga (Deltebre); Casa Tora (Deltebre); Caseta Morritos (Deltebre); Delta Hotel (Deltebre); Hostal Cling 43 (Deltebre); Hotel Berenguer IV (Tortosa); Hotel Rull (Deltebre); La Marinada (l’Ametlla de Mar); La Serreta (Paüls); La Remulla (Paüls) i Mas de Fangaro (Benifallet).


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari