Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Es recomana no celebrar activitats equines arran d'un brot de rinopneumònia a València

Publicat el 05/03/2021 12:46

La conselleria remarca "l'elevada" virulència i "l'alta difusibilitat" d'aquesta socs.


A Catalunya hi ha quatre casos positius i s'han immobilitzat tres explotacions


La Federació Catalana d'Hípica ha decidit com a mesura preventiva suspendre les competicions previstes fins al 28 de març arran d'un brot de rinopneumònia equina detectat a Godella (València) fa tres setmanes. Concretament, va passar en una competició internacional de salt amb cavalls de tot l'Estat i l'estranger. Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) es recomana no celebrar activitats equines ni certàmens per evitar contagis. Actualment a Catalunya hi ha quatre positius i tres explotacions immobilitzades amb cavalls que van participar a la competició de València. Aquesta recomanació també ha afectat la cultura popular. A Taradell (Osona) han suspès el bateig de cavalls dels Tres Tombs d'aquest diumenge.


Des del DARP no es descarta que la xifra de casos vagi en augment. Actualment hi ha cavalls amb simptomatologia lleu i simptomatologia neurològica molt greu, que podrien ser compatibles amb rinopneumònia. La malaltia és greu i la salut d'aquests animals perilla.


La conselleria remarca l'"elevada virulència i l'alta difusibilitat" d'aquesta socs i des de fa dies que han informat a les hípiques de la situació. Al centre de València on es va detectar el focus ja han mort cavalls, n'hi ha varis d'hospitalitzats greus i un número elevat de cavalls amb símptomes.


És per això que han recomanat la suspensió de celebracions i competicions amb cavalls per evitar la propagació. Per la seva banda, la Federació d'Hípiques internacional i la Federació d'Hípiques espanyola també han cancel·lat les concentracions fins al 28 de març.


Taradell suspèn el passant dels Tres Tombs aquest diumenge


Taradell no celebrarà el passant dels Tres Tombs d'aquest diumenge complint així amb les recomanacions. L'acte estava previst que es fes sense públic amb una cinquantena de carros i que es retransmetés en línia per les restriccions de la pandèmia. Els organitzadors expliquen en un comunicat que la seguretat ha d'anar per davant de tot. Tot i això, asseguren que estan treballant per poder celebrar la resta d'actes per seguir donant a conèixer el patrimoni i la cultura des de diferents àmbits.


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.